Mainos

Robotti ui ennätysmatkan San Franciscosta Australiaan

Itsekseen uiva robotti on saapunut Australiaan ennätysmatkan jälkeen. PacX Wave Glider taittoi ennätyksellisen 9000 merimailin (16 668 kilometrin) matkan hieman yli vuodessa.

Robotti lähti matkaan San Franciscosta kolmen muun robotin kanssa 17. marraskuuta 2011. Tänään laite nostettiin ylös alukseen Byron Bayn vesiltä.

Papa Mauksi nimetty robotti keräsi matkansa aikana tietoa Tyynenmeren lämpötiloista, suolaisuudesta ja ekosysteemistä.

Robotti kuuluu Liquid Robotics- yhdysvaltalaisyritykselle.

– Papa Mau kesti matkansa aikana erittäin kovan luokan myrskyjä, suojasi itseään hailta, vietti yli 365 päivää merellä, kiersi Ison valliriutan ja lopulta taisteli tiensä Australian itävirtaukseen päästäkseen lopulliseen määränpäähänsä Hervey Bayhin , yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Yhtiön roboteista kolme on yhä merellä. Roboteista toisen on tarkoitus saapua Australiaan aikaisin ensi vuonna. Kaksi muuta ovat matkalla Japaniin. Japaniin matkalla olevista roboteista toinen on kuitenkin vaurioitunut ja se on käännytetty Havaijille korjauksia varten.

Robotit koostuvat kahdesta osasta. Yläosa on kuin lyhyt surffilauta, jossa on lukuisia aurinkopaneeleja. Lauta on kiinnitetty kaapelilla alaosaan, josta löytyy sarja "eviä" ja köli.

Robotti ei tarvitse polttoainetta, sillä se käyttää hyväkseen meren aaltojen energiaa ja muuttaa sen työntöliikkeeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.