Mainos

Robocop-tekniikka auttaa halvaantuneita kävelemään

Israelilaiset insinöörit ovat kehittäneet moottoroidun laitteen, jonka avulla alaraajahalvaantuneet voivat jälleen kävellä.Suunnittelijoiden mukaan ReWalk-laitteella voidaan parantaa halvaantuneiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

ReWalk on päälle puettava moottoroitu robottiasu. Laitteen liikkeistä ja käyntiääneestä tulee mieleen 1980-luvun Robocop -hittelokuvan sankari.

Laitteessa on sisäänrakennetut liiketunnistimet, hallintatietokoneet, ladattavat akut ja moottorit. Käyttäjä pystyy hallitsemaan jalkoihin liitettyä asua painopisteen muutoksilla ja ylävartalon liikkeillä.

Argo-yhtiön toimitusjohtaja Amit Goffer keksi ajatuksen laitteesta halvaannuttuaan onnettomuuden seurauksena.

- Vuonna 1997 jouduin onnettomuuteen ja jouduin pyörätuoliin. Ihmettelin, että miksi pyörätuoli on ainoa vaihtoehto halvaantuneille ihmisille, Goffer kertoo.

- Sen sijaan, että halvaantunut henkilö ottaisi aamulla avukseen pyörätuolin, hän voikin ottaa käyttöönsä tavallisella tuolilla odottavan moottoroidun asun. Sitä voi käyttää kuin pukua koko päivän. Sillä voi kulkea rappusia ja mäkiä, ajaa ja vaikka mitä, toteaa Goffer.

Neliraajahalvaantunut Goffer ei kuitenkaan itse voi käyttää keksintöään, sillä laitteen hallitsemiseksi tarvitaan avuksi käsien liikettä.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.