Mainos

Robinson Crusoen esikuvan saari löytyi

Arkeologit ovat löytäneet todisteita autiolle saarelle jääneestä merimiehestä, jonka kerrotaan olleen inspiraation lähde Robinson Crusoe -hahmolle.

Post-Medieval Archaeology -lehdessä julkaistujen tietojen mukaan havaintoja on tehty Tyynenmeren saarella nimeltään Aguas Buenas, joka sijaitsee Chilen rannikosta länteen.

Robinson Crusoe -kirjan kirjoittajan Daniel Dafoen uskotaan perustaneen hahmonsa skottilaiseen merimieheen nimeltään Alexander Selkirk, joka pelastettiin autiolta saarelta vuonna 1709.

Arkeologiryhmä löysi saarelta jäänteitä muun muassa navigaatiovälineistä, joiden uskotaan kuuluneen skottimerimies Selkirkille. Kapteeni, jonka laiva pelasti Selkirkin kyseiseltä saarelta, kirjoitti muistiin, että merimiehellä oli hallussaan joitakin matemaattisia laitteita. Kapteeni kertoi kirjoituksissaan Selkirkin myös ampuneen villihanhia henkensä pitimiksi, mutta tästä ei ole jäänyt todisteita jälkipolville.

David Caldwell Skotlannin kansallismuseosta kertoo, että Aguas Buenas -saarelta löydetyt esineet viittaavat siihen, että Alexander Selkirk todellakin pelastautui kyseiselle saarelle ja pelastettiin juuri sieltä.

- Todisteet antavat meille kiehtovan mahdollisuuden tutustua hänen oleskeluunsa autiolla saarella, Caldwell sanoo.

Tutkijat toivovat nyt, että saaresta tulisi turistikohde. Turistit voisivat kenties tulevaisuudessa etsiä saarelta inspiraatiota Dafoen klassikkokirjan hengestä.

(MTV3-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.