Robert Lewandowski puhuu ohjusiskun sokeeraavasta vaikutuksesta Puolan MM-kisajoukkueeseen

Levisikö Ukrainan sota Puolaan? 2:29
Videolla asiaa Puolan tilanteesta ohjusiskun jälkeen.

Puolalaiseen Przewodowin kylään tiistaina pudonnut ja kaksi ihmistä tappanut ohjus jätti MM-turnaukseen valmistauvan Puolan miesten jalkapallomaajoukkueen "sokkiin", kertoi joukkueen ykköstähti Robert Lewandowski perjantaina.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Puolan MM-joukkue oli tiistaina Varsovassa, sillä keskiviikkona se kohtasi maaottelussa Chilen vielä ennen Qatarin reissua.

– Se ei ollut helppo hetki, Lewandowski kertoi tiistaisista reaktioista joukkueessa.

– Kaikki odottivat selityksiä asiasta, tietoja. Valitettavasti se (ohjus) iski ihmisiin, jotka kuolivat. Tilanne on hyvin vaikea.

Lewandowski jatkoi, että huolta helpotti, kun tiedot viittasivat siihen, että kyseessä ei ollut Venäjän suorittama suora isku.

– Kun tapahtumien kulku alkoi seljetä, olimme hieman rauhallisempia. Samalla piti keskittyä siihen, mitä olemme tekemässä.

– Toivon, että tuollaista ei tapahdu enää uudelleen.

Puolan toiveet Lewandowskin harteilla

Puola avaa MM-turnauksensa tiistaina Meksikoa vastaan. Alkulohko C:ssä pelaavat myös Saudi-Arabia ja Argentiina. Puola asettaa toivonsa maajoukkueurallaan huimat 76 maalia iskeneen Lewandowskin harteille.

– Olen valmis siihen, että vastustajat keskittyvät minuun. Muut pelaajamme hyödyntävät sitä, että vien kaksi puolustajaa. Vapaata tilaa on silloin enemmän. Se voi olla vahvuutemme, tällä kaudella 18 maalia 19 liigapelissä Barcelona-paidassa tehnyt hyökkääjäsuuruus aprikoi.

Qatarin kisat ovat 34-vuotiaalle Lewandowskille uran toiset MM-kisat. Hän ei suostu spekuloimaan sillä, jäävätkö kisat hänen MM-joutsenlaulukseen.

– Kisat eivät ole alkaneetkaan, ja nyt pitäisi jo puhua niiden loppumisesta, Lewandowski myhäili.

– En tiedä ovatko nämä viimeiset minulle, mutta valmistaudun niihin niin, että ne voisivat olla.

Lue myös:

    Uusimmat