Robert Helenius voitti EM-mestaruuden - "käsi murtui"

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius on voittanut ammattinyrkkeilyn EM-ottelussa britti Dereck Chisoran. Voitollaan Helenius varmisti raskaansarjan Euroopan mestaruuden. Helenius on ensimmäinen suomalainen raskaansarjan Euroopan mestari.

Helenius voitti ottelun tuomaripistein 2-1. Ottelussa nyrkkeiltiin 12 erää. Heleniuksella on takanaan nyt 17 ammattilaisottelua, joista tilillä on pelkkiä voittoja.

Helenius myöntää, että ensimmäisessä erässä murtui oikea käsi.

– Mulla varmaan murtui käsi ensimmäisessä erässä. Siitä lähtien joka kerta kun löin oikealla, sattui niin perhanasti Aika tasainen matsi. Minä tiesin, että olen tehnyt enemmän duunia ja voitto kotiin.

– Käteen sattuu edelleen ja menen tästä varmaan suoraan lääkäriin.

Hyökkäämisestä huolehtinut Chisora ei näyttänyt hetkahtavan Heleniuksen suorista. Painavia koukkuja lyönyt Chisora pehmitti Heleniuksen kylkiä milloin oikealta, milloin vasemmalta. Hän pääsi helposti lähietäisyydelle.

Kaksimetrinen Helenius ei 13 sentin pituusylivoimastaan huolimatta saanut pidettyä Chisoraa loitommalla. Chisora otti ohjat viidennen erän jälkeen ja Helenius jäi puolustuskannalle.

Aktiivisemmin otelleen Chisoran kestävyyttä epäiltiin, mutta zimbabwelaissyntyinen nyrkkeilijä painoi päälle alusta loppuun.

Heleniuksen lyönneistä puuttui paras puhti, mutta kahden arvostelutuomarin papereihin suomalaiselle kertyi lopulta riittävästi osumia. Chisoralle tappio oli uran 16 ammattilaisottelussa toinen.