Mainos

RKP valitsi Enestamin jatkamaan

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam valittiin sunnuntaina yksimielisesti uudelleen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi. Valinnan kunniaksi hän antoi puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajan Linda Lindholmin ajaa pois partansa ja viiksensä.

Enestam kiitti luottamuksesta ja lupasi pyrkiä lisäämään puolueen näkyvyyttä seuraavien eduskuntavaalien edellä. Enestam on johtanut puoluetta vuodesta 1998, jolloin hän seurasi Ole Norrbackia. Parranpoisto jäi tällä kertaa ainoaksi kasvojenkohotukseksi; myös kolme varapuheenjohtajaa valittiin uudelleen. He ovat espoolainen kansanedustaja Christina Gestrin, vaasalainen juristi Kristina Stenman ja helsinkiläinen ekonomi Henrik Aminoff. Enestam kertoi olleensa parraton edellisen kerran 1973.

-Minulla oli tapana ajaa parta pois joka kerran kun saimme perheenlisäystä, Enestam kertoi. Parrattomasta Enestamista ei kuitenkaan tule pysyvää näkyä suomalaisessa poliittisessa maisemassa. Enestam sanoi aikovansa kasvattaa partansa takaisin, käytännöllisistä syistä. Iho ei kestä partakonetta, ja jokapäiväinen ajo partahöylälläkin on liikaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.