Mainos

RKP:n puoluekokousta hallitsee presidenttikysymys

Eva Biaudet´n ja Henrik Laxin ylihuomisesta kamppailusta presidenttiehdokkuudesta ennakoidaan tiukkaa.

Kansanedustaja Eva Biaudet ja europarlamentaarikko Henrik Lax kilpailevat RKP:n presidenttiehdokkuudesta, kun ruotsalainen kansanpuolue huomenna ja ylihuomenna kokoontuu puoluekokoukseensa Tammisaareen.

Presidenttiehdokkaasta äänestetään sunnuntaina, joten kummallakin ehdokkaalla on aikaa puhua kannattajia taakseen. Biaudet on saanut tuekseen Elisabeth Rehnin, joka oli puolueen presidenttiehdokas vuosien 1994 ja 2000 vaaleissa, mutta Laxin kannatuksen on arvioitu olevan puoluekokousvaltuutettujen piirissä hieman laajemman.

Äänestyksestä odotetaan kuitenkin melkoisen tasaista.

Tammisaaren puoluekokous on 99:s RKP:lle, joka pitää puoluekokouksen joka vuosi. Ensi vuoden satavuotisjuhlakokouksessa Vaasassa puheenjohtaja vaihtuu. Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam ilmoitti jo keväällä, että hän on valmis hoitamaan tehtävää vielä yhden vuoden, mutta luopuvansa vuonna 2006.

Varapuheenjohtajista kansanedustaja Christina Gestrin luopuu. Toiset kaksi varapuheenjohtajaa, Ann-Mari Audas-Willman sekä Jan D. Oker-Blom haluavat molemmat jatkaa tehtävässään.

Puoluekokouksessa käsitellään 57 aloitetta. Niissä esitetään muun muassa puolueen nimen muuttamista pelkäksi kansanpuolueeksi, tehokkaampia toimia lapsipornoa vastaan, tehostettua lähestymiskieltoa sekä passiivista eutanasiaa koskevan lainsäädännön selkeyttämistä. Lisäksi puoluekokous käsittelee uudistettua Itämeri-ohjelmaa ja kaksikielisyysohjelmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.