Mainos

RKP:n puoluekokous koolla viikonloppuna Kristiinankaupungissa

RKP valitsee puoluekokouksessaan entiset puheenjohtajat jatkamaan tehtävissään. Kokouksessa aloitetaan myös puolueohjelman uudistamistyö.

Rotsalainen kansanpuolue aloittaa huomenna kaksipäiväisen puoluekokouksensa Kristiinankaupungissa. Kokouksessa valitaan puheenjohtajisto, mutta tällä kertaa valinnat ovat jo etukäteen selvillä, eikä asialistalla ole muitakaan merkittäviä ristiriitoja. Puolue toivoo kuitenkin kokouksen ja keskustelun siellä kannustavan äänestäjiä eurovaaliuurnille.

Puoluekokouksen 250 valtuutettua ottaa kantaa 58 aloitteeseen. Aloitteissa ehdotetaan muun muassa rattijuopumuksen rajan laskemista 0,2 promilleen ja 3+3 -päiväiseen työviikkoon siirtymistä terveydenhuollossa. Puolueen nuorisojärjestö ehdottaa, että RKP asettaisi oman komissaariehdokkaansa. EU-asiat ovat esillä huomenna, jolloin EU-parlamentin liberaaliryhmän puheenjohtaja Graham Watson vierailee kokouksessa.

Kristiinankaupungin tapaaminen on RKP:n 98:s vuotuinen kokous. Siellä on määrä panna käyntiin työ puolueohjelman uusimiseksi. Uusi ohjelma hyväksyttäisiin vuoden 2006 puoluekokouksessa, jolloin RKP täyttää sata vuotta.

Puolueen historia on esillä Kristiinankaupungissa muutenkin. Kun RKP kokoontui samassa kaupungissa edellisen kerran, vuonna 1961, muodostui puoluekokous voimanmittelöksi Honka-liiton kannattajien ja vastustajien välillä. Ratkaisuksi tuli lopulta se, että RKP jäi Honka-liiton ulkopuolelle.

Tulevana viikonloppuna vastaavaa dramatiikkaa ei ole odotettavissa. Puheenjohtaja Jan-Erik Enestam valitaan uudelleen. Varapuheenjohtajat jatkavat hekin, sillä Christina Gestrin, Ann-Mari Audas Willman sekä Jan D. Oker-Blom eivät ole saaneet haastajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.