Mainos

RKP:n puheenjohtajaehdokkaat törmäyskurssilla

RKP:n puheenjohtaja Jan-Erik Enestam ja eurokansanedustaja Astrid Thors ovat täysin erimielisiä lähestyvän puheenjohtajavaalin luonteesta.

Thorsin mukaan hänellä ja Enestamilla on merkittäviä poliittisia linjaeroja. Enestamin mielestä kyse on henkilövalinnasta eikä eroja juuri ole. Ehdokkaat kohtasivat tänään RKP:n puoluehallituksen kokouksessa.

Leppäkerttupuolueen naisista näkyvin on ministeri Eva Biaudet. Nyt eurokansanedustaja Astrid Thors tahtoo rinnalle ja ohi. Hän yrittää kammeta Jan-Erik Enestamin, istuvan puheenjohtajan, pois virastaan. Tämä on kohteliaiden suomenruotsalaisten puolueessa ennenkuulumatonta. Puolustusministeri joutuu puolustuskannalle. Thors valittaa ministerien elävän vailla yhteyttä kansaan.

-Moni on kiitollisuudella todennut, että on henkilö, joka haluaa tehdä työtä nimenomaan kannattajien ja jäsenten parissa työtä, kertoi Thors MTV3:n uutisille.

-Astrid Thors on ollut niin paljon Brysselissä, että hän ei taida oikein tietää, millä tavalla asioita on hoidettu, puolusteli puolestaan Enestam.

Puoluehallitus kuuntelee, kun Thors vaatii rohkeampaa aluepolitiikkaa. Hän sanoo myös avaavansa ovia ulkomaalaisille hanakammin kuin entinen poliisiministeri Enestam.

-Kyllä pakolaispolitiikassa voisimme lisätä sitä kiintiötä. Onko Enestam ollut liian pakolaisvastainen? Valitettavasti ei oo hirvittävän paljon edistystä tapahtunut, puhui Thors väelleen.

-Saattaa olla painotuksissa eroja mutta asiallisesti ei kylläkään, puoluesteli jälleen Enestam.

Enestamin mielestä ehdokkaita erottaa lähinnä se, että Thors olisi RKP:n puheenjohtajana valmis jäämään pois ministerinpaikalta. Enestam ei jäisi. Hän epäilee myös etäjohtamista. Ratkaisun puheenjohtajakilvassa tekee puoluekokous Pietarsaaressa kesäkuun alussa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.05.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.