Mainos

RKP:n oikeistosiipi harkitsee järjestäytymistä

Ruotsalaisen kansanpuolueen oikeistosiiven asema ja ryhmittäytyminen nousevat esiin RKP:n puoluekokouksessa viikonvaihteessa. Kokouksessa saatetaan tehdä vastoin puoluejohdon kantaa esitys oikeistosiiven järjestäytymisestä puolueen sisällä.

Oikeistoryhmittymää johtava helsinkiläinen Michael Sandbacka myönsi perjantaina, että hän harkitsee tällaista esitystä. Hänen mukaansa järjestäytyminen helpottaisi oikeistosiiven toimintaa: se saisi mm. omat puoluekokousedustajansa. Puheenjohtaja Jan-Erik Enestam on ilmoittanut vastustavansa ideologisesti värittyneiden ryhmittymien perustamista puolueen sisään. Puolue muutti pari vuotta sitten sääntöjään niin, että puolueen sisällä voi toimia eri ryhmittymiä. Mm. kristityillä on jo oma ryhmänsä.

RKP:n puoluekokous alkaa Vöyrillä huomenna. Tuolloin ohjelmassa on mm. eurovaalikeskustelu. Puheenjohtajavalinnat tehdään sunnuntaina. Presidenttiehdokkaastaan puolue päättää vasta ylimääräisessä puoluekokouksessa syksyllä. RKP odottaa edelleen Elisabeth Rehnin kantaa ehdokkuuteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.