Mainos

Vasemmistoliitto ei hyväksy kehysriihipakettia - jatko hallituksessa vielä auki

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on yksimielisesti päättänyt, että se ei voi hyväksyä tätä kehysriihipakettia. 

Vasemmistoliiton mukaan paketissa on epäkohtia, jotka on muutettava ennen kuin puolue voi sen hyväksyä. Kehysriihiratkaisu osuu puolueen mielestä eniten pieni- ja keskituloisiin. 

Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki arvostelee sitä, että ratkaisun menosopeutus on isompi kuin verosopeutus. 

– Meille hallituksessa on koko ajan ollut tärkeintä se, että tuloerot kaventuvat ja perusturvaa parannetaan eikä siihen tehdä heikennyksiä. Tässä olemme onnistuneet tämän kolmen vuoden aikana - köyhyys on vähentynyt ja tuloerot kaventuneet. Kun katsoimme kokonaisuutta, päätimme eduskuntaryhmän kanssa yksimielisesti, että tätä neuvottelutulosta ei hyväksytä. Erityisesti kärsijöinä olisi lapsiperheet, Arhinmäki sanoi MTV Uutisille.

Arhinmäen mukaan perusturva nousee nyt vähemmän kuin hinnat ja vaikutukset kohdistuvat myös sairaisiin, sillä lääkkeiden hinnat ovat nousemassa.

– Tämä on ratkaisu, jossa leikataan suoraan sairailta, köyhiltä ja lapsilta. Eihän tätä voi millään hyväksyä. Koko paketti olisi avattava uudestaan, sanoi myös vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula.

Jatkaako Vasemmistoliitto hallituksessa?

Vasemmistoliiton jatko hallituksessa on vielä auki. Mikäli muut hallituspuolueet eivät suostu Vasemmistoliiton vaatimiin muutoksiin, ei pääministeri Jyrki Kataiselle jää muuta vaihtoehtoa kuin erottaa Vasemmistoliitto hallituksesta.

– Sen arvioi pääministeri. Hallitukseen jäämisemme on muiden hallituspuolueiden käsissä, totesi Paavo Arhinmäki.

– Meille isänmaan asialla oleminen tarkoittaa sitä, että huolehdimme tavallisten pieni- ja keskituloisten asioista. Tavallisen ihmisen toimeentulossa on isoista rahoista kyse.

Kokoomus ja vihreät ovat lopettaneet eduskuntaryhmänsä kokouksen. 

SDP on hyväksynyt kehysriihiratkaisun. Puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei ottanut kantaa, ovatko muut hallituspuolueet valmiita neuvottelemaan ratkaisusta uudestaan Vasemmistoliiton vaatimusten takia.

Myös kristillisdemokraatit ilmoittivat hyväksyneensa kehysriihiratkaisun. Ryhmä vahvisti oman kantansa sen jälkeen, kun SDP:n eduskuntaryhmä oli tehnyt oman myönteisen päätöksensä.  

RKP oli ilmoittanut hyväksyvänsä sovun jo aiemmin illalla.

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.