Mainos

RKP hamuaa kahta ministerinpaikkaa

Ruotsalainen kansanpuolue pyrkii mukaan myös uuteen hallitukseen ja haluaa sieltä kaksi ministerinpaikkaa. RKP:n mielestä puolueella tulee uudessakin hallituksessa olla kaksi ministeriä, koska se säilytti asemansa ennallaan eduskuntavaaleissa.

Puolue sai 5,1 prosentin kannatuksen ja 12 kansanedustajaa, mikä on sama määrä kuin edellisessäkin eduskunnassa. RKP:n puoluehallitus arvioi vaalien tulosta ja edessä olevia hallitusneuvotteluja tänään. Puheenjohtaja sisäministeri Jan-Erik Enestamin mukaan RKP:llä ei ole hallituskumppaneiden suhteen suosikkeja.
-Emme sulje ketään pois. Lähdemme siitä, että neuvottelut käydään kaikkien kanssa, Enestam sanoi.

RKP löytää yhteisiä intressejä niin keskustan kuin kokoomuksenkin kanssa. Keskustaa lähempänä puolueen kannat ovat mm. aluepolitiikassa, kun taas talouspolitiikassa yhteinen sävel löytyy helpommin kokoomuksen kanssa. Vaalien alla esitetyistä vaatimuksista, joiden mukaan pääomaverotusta pitää kiristää Enestam totesi, että sellainen ei olisi loogista eduskuntavaalien tuloksen huomioon ottaen.

Enestam ennakoi kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että hallitusneuvotteluista tulee vaikeat siitä riippumatta, muodostetaanko uutta hallitusta nykypohjalta vai ns. punamullan varaan. Puhtaan porvarihallituksen vaihtoehtoon Enestam ei usko.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.