Mainos

RKP ja kokoomus asettuivat opintotuen muutoksia vastaan

RKP aikoo kaataa eduskunnassa huomisessa äänestyksessä opintotukipäätöksen.

Puolueen puheenjohtaja Carl Haglund sanoo, että ryhmä ei voi tukea huonoksi havaittua tai loppuun asti harkittua esitystä.  
Haglund ei muista 36 vuoteen tapausta, jossa hallituksessa oleva RKP ei tukisi hallituksen esitystä, joten tilanne on hyvin poikkeuksellinen.  

– Suoraan sanottuna on myönnettävä, että minä en kuvitellut, että koskaan tulisi sellaista päivää, että RKP kaataa hallituksen esityksiä. Tämä on ensimmäinen kerta 36 vuoteen, ja johtuu kyllä siitä turhautumisesta ja pettymyksestä, mikä on aiheutunut tästä etenkin suurten hallituspuolueiden sähläämisestä, Haglund sanoo.

 Keskeisenä syynä esityksen kaatamiseen on Haglundin mukaan se, että SDP:n eduskuntaryhmä vastustaa ILO-sopimusta, joka on RKP:lle tärkeä. Puheenjohtaja toteaa, että se oli puolueelle viimeinen pisara.

Haglund sanoo, että asiaan vaikutti myös turhautuminen hallituksen suurten puolueiden toimintaan. 

– On ikävä kyllä niin, että tässä hallituksessa etenkin suurilla hallituspuolueilla on ollut vaikeuksia pitäytyä siinä, mitä on sovittu, Haglund sanoo.

 Esitys olisi rajannut opintotukea niin, että tukea ei enää saisi toiseen samantasoiseen korkeakoulututkintoon.  
Heti Haglundin ilmoituksen jälkeen myös päähallituspuolue kokoomus kertoi, ettei se tue opintotukilain muuttamista. Useat puolueen kansanedustajat kertoivat asiasta Twitterissä.

– Kokoomuksen ryhmä ei tue opintotuen leikkausta, koska se ei nopeuta opintoja eikä tuo säästöjä, kertoi Anne-Mari Virolainen.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.