Mainos

Ritva Viljasta esitetään sisäministeriön kansliapäälliköksi

Hallitus esittänee huomenna yksimielisesti ylijohtaja Ritva Viljasta sisäministeriön kansliapäälliköksi. Sosialidemokraatti Viljanen saa sekä puoluetoveriensa että RKP:n ministerien tuen. Keskusta tuskin haluaa äänestystä asiassa, jossa sen tappio on varmaa jo etukäteen.

- Oma pyrkimykseni on se, että hallitus ei ylipäätään äänestäisi mistään asiasta. Se ei koskaan yhteistyökykyä lisää, pääministeri Matti Vanhanen sanailee.

Tappio hallituksen ensimmäisessä äänestyksessä olisikin erittäin noloa vasta asemiaan hakevalle keskustalaiselle pääministerille.

Tasavallan presidentti nimittää kansliapäälliköt hallituksen esityksestä. Vanhasen hallitus esittänee huomenna yksimielisesti Väestörekisterikeskuksen ylijohtajaa Ritva Viljasta sisäministeriön uudeksi kansliapäälliköksi, siis Kari Häkämiehen seuraajaksi.

Tämä sosialidemokraattisen sisäministerin Kari Rajamäen esitys saa myös RKP:n tuen.

- Olemme päätyneet esittelevän ministerin kannalle. Valtionhallinnossa erityisesti ylimpien virkojen osalta, on liian vähän naisia ja kun tarjolla on erittäin pätevä nainen, se osaltaan vaikuttaa tähän ratkaisuun, ympäristöministeri Jan-Erik Enestam kertoo.

Keskusta on tämän hallituksen aikana esiin tulevissa virkanimityksissä oikeastaan hieman siipirikko. Tosiasia on se, että Keskusta hävisi hallitusneuvotteluissa sosialidemokraateille hyvin monen tärkeän ministeriön ykkösministerin salkun ja juuri nuo ykkösministerithän ovat esitteleviä ministereitä silloin, kun tämän hallituksen aikana nimitettäviksi tulevia virkapaikkoja täytetään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.