Mainos

Ritva Haavikolle Lauri Jäntin tietokirjapalkinto

Lauri Jäntin säätiön kirjallisuuspalkinto on annettu professori Ritva Haavikolle. Hän saa tunnustuksen, 8 000 euroa, teoksesta Hevonen taiteessa. Palkinto myönnettiin nyt 20. kerran.

Erityismaininnalla palkittiin fil. tri Kai Häggman kaksiosaisesta WSOY:n historiateoksesta. Palkintosumma on 2 500 euroa.

Haavikon monivuotisen työn tuloksena syntynyt Hevonen on mittava katsaus yhden tärkeimmän ja läheisimmän kotieläimemme esiintymiseen runoudessa, kuvataiteessa, kulttuurihistoriassa ja historiassa, kiitetään palkinnon myöntämisperusteissa. Kymmenistä hevosroduista erityisen sijan saa kotoinen suomenhevosemme ja sen merkitys suomalaisten elämässä vuosisatojen aikana.

Säätiö jakoi myös kolme kunniamainintaa, kukin 1 500 euroa. Kunniamaininnan saivat Timo Koho teoksesta Menneisyyden muistikuvat. Perinne nykyajan arkkitehtuurissa (Atena), Pertti Lassila teoksesta Ihanteiden isänmaa. Julius Krohnin romanttinen fennomania ja kirjallisuus (Yliopistopaino) ja Jussi Viitala teoksesta Inhimillinen eläin, eläimellinen ihminen (Atena).

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.