Mainos

Ritan pelastustöitä jatketaan Meksikonlahden rannikolla

Pelastustyöt ovat vielä kesken, mutta viranomaiset ovat jo huokaisseet helpotuksesta. Hurrikaani Ritan aiheuttamat henkilövahingot jäävät selvästi pienemmäksi kuin pelättiin. Varmistettuja kuolonuhreja on kaksi.

Yhdysvalloissa Meksikonlahden rannikolla on jatkettu pelastustöitä hurrikaani Ritan jälkeen. Helikopterit ja veneet ovat pelastaneet ihmisiä mm. katoilta ja puista. Myrskyn jäljet aiheuttavat valtavia taloudellisia tappioita, mutta henkilövahingot näyttävät jäävän selvästi pienemmäksi kuin hurrikaani Katrinan yhteydessä. Tähän mennessä kuolonuhreja on todettu kaksi.Määrä saattaa kuitenkin nousta, sillä useita ihmisiä on yhä kateissa.

Sotilashelikopterit ja rannikkovartioston veneet tarkastelevat pahimpia vaurioita kokeneita kaupunkeja ja kalastajakyliä, joihin pääsy maanteitse on mahdotonta tulvien takia. Yksistään noin 4500 asukkaan Vermilionista on pelastettu viikonlopun aikana 2500 ihmistä. Vermilionin lisäksi myrsky koetteli pahoin mm. Lake Charlesin ja Cameronin kaupunkeja lähellä Louisianan ja Texasin rajaa.

Evakuoituja pyydetään lykkäämään paluuta kotiin

Rita repi kattoja, lennätti puita autoihin, lietsoi tulta historiallisissa puurakennuksissa ja aiheutti tulvia matalilla alueilla. Miljoona ihmistä on edelleen ilman sähköä.

Kaikesta huolimatta alueen elintärkeä öljyteollisuus kärsi suhteellisen vähän hurrikaanista. Tämä on vaikuttanut öljyn hintaan, joka on jo laskenut sen jälkeen, kun kävi ilmi, että Ritan vahingot jäävät odotettua vähäisimmiksi.

Noin kolme miljoonaa ihmistä pakeni Louisianan ja Texasin tuhoalueilta ennen hurrikaanin iskemistä. Viranomaiset ovat pyytäneet ihmisiä pysyttelemään evakossa vielä jonkin aikaa, sillä tuhoalueilla on yhä vaarallista tulvien takia.

(MTV3-AFP)

Hurrikaaneista kärsineet osavaltiot toivovat liittovaltiolta suuria avustuksia.

(Huomenta Suomen uutiset 26.09.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.