Rita Niemi-Manninen avautuu somessa perhettään kohdanneesta lastensuojeluilmoituksesta – teki rikosilmoituksen perättömästä ilmiannosta

Tällainen on Aki Mannisen ja Rita Niemi-Mannisen ostama saari 1:33
Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen vieralivat SuomiAreenassa kesällä 2022 – tällainen on heidän ostamansa saari.

Hyvinvointiyrittäjä Rita Niemi-Manninen toivoo, että perättömiä lastensuojeluilmoituksia tekevät joutuisivat vastuuseen.

Hyvinvointiyrittäjä Rita Niemi-Manninen kertoo Instagramissa 1. toukokuuta, miten hän sai puhelun samaisena päivänä sosiaalipäivystyksestä. Julkaisun mukaan hän sai puhelussa tietää, että hänen perheestään on tehty nimetön lastensuojeluilmoitus.

– Olemme täällä saarella olleet kuulemma kaatokännissä ja kuljetettaneet Donnaa veneessä ilman pipoa. No, te ymmärrätte varmaan, että aivan höpö höpö perätön juttu. Mutta sen sijaan, että tällä kertaa olisin jättänyt asian sikseen, niin tein rikosilmoituksen täysin perättömästä ilmiannosta, Niemi-Manninen kirjoitti.

Niemi-Mannisella on 3-vuotias Donna-tytär yhdessä aviomiehensä Aki Mannisen kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Niemi-Manninen kirjoittaa postauksessaan, että kun kyseessä on heidän vanhemmuutensa mustamaalaaminen ja siitä aiheutuu merkintä lastensuojeluun, niin se ei ole hyväksyttävää. Hän pitää asiaa kunnianloukkauksena ja haluaa tekijän vastuuseen.

– Todella toivon, että mitä vaan perättömiä ilmoituksia viljelevät joutuisivat kantamaan vastuun. Kun julkaisin tarinoiden puolelle, että tein rikosilmoituksen perättömästä lastensuojeluilmoituksesta, niin yksityisviestini räjähtivät! Eikä pelkästään sympatioista ja ihmettelystä, vaan joukossa on liian monta tarinaa perättömistä lasu-ilmoituksista, joita ihmiset ovat kokeneet. Aika sairasta, sanoisin, Niemi-Manninen kirjoitti julkaisussaan.

Niemi-Mannisen julkaisun mukaan perättömillä lastensuojeluilmoituksilla kuormitetaan liikaa vajeella pyörivää lastensuojelua ja viedään sen aikaa niiden lasten auttamiselta, joilla on suuri hätä ja avuntarve.

– Täällä kaikki onneksi hyvin. Lapsi on iloinen ja turvassa. Joku haluaa kiusata, mutta kyllä se kestetään. Rauhaa ja rakkautta, Niemi-Manninen päätti kirjoituksensa.

Niemi-Manninen teki aikoinaan positiivisen raskaustestin 3,5 vuoden raskauden yrittämisen jälkeen, ja Donna-tytär syntyi kesäkuussa 2019.

Lue myös:

    Uusimmat