Mainos

Risto Isomäki: Väärinkäytökset uhkaavat ilmastoapua

Yksi uuden ilmastosopimuksen tärkeistä rakennuspalikoista on teollisuusmaiden kehitysmaille maksama taloudellinen tuki. EU:n arvion mukaan teollisuusmaiden pitäisi maksaa vuosittain 100 miljardia euroa kehitysmaille ilmastonmuutoksen torjuntaan ja sopeutumiseen. Tiedetoimittaja ja kirjailija Risto Isomäki pelkää, että nuo rahat saattavat mennä aivan vääriin tarkoituksiin.

- On äärimmäisen vaikeaa kanavoida Etelään suuria määriä lahjarahaa niin, ettei apu syventäisi korruptiota, arvioi Isomäki MTV:n ilmastosivujen kolumnissa.

Isomäki arvelee, että raha-avun päätyminen tarpeellisimpiin ja tärkeimpiin kohteisiin on epävarmaa. Erilaiset valtiolliset ja ei-valtiolliset kehitysyhteistyöjärjestöt ja yksityiset konsulttifirmat yrittävät saada oman osansa rahoista.

- On todennäköistä, että jokainen ilmastoapueuro joutuu pian taistelemaan tiensä melkoisen kujanjuoksun läpi, oikealta ja vasemmalta väliin tunkevia konsultteja ja YK-järjestöjä väistellen, jotta sillä olisi edes pieni mahdollisuus tulla käytetyksi jollakin sellaisella tavalla, joka todella torjuisi ilmaston lämpenemistä, kirjoittaa Isomäki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.