Mainos

Risteyksiin kasattu lumi haittaa liikennettä

Runsasluminen talvi on työllistänyt katujen kunnossapidosta vastaavia yksiköitä kaikkialla Suomessa. Monin paikoin lunta on jouduttu varastoimaan liikenneturvallisuutta haittaaviin paikkoihin katujen varsille, kiinteistöjen kulmiin sekä risteysalueille. Korkeat lumikasat estävät näkyvyyttä ja lisäävät onnettomuuksien riskiä.

Tampereen katujen kunnossapidon työnjohtajan Jukka Nopasen mielestä auratulle lumelle on pakko perustaa välivarastoja.

- Johonkin lumi on kuitenkin aina varastoitava. Kasat pyritään poistamaan mahdollisimman nopeasti tai ainakin tekemään ne turvallisiksi, sanoo Nopanen.

Toiset ymmärtävät, toiset eivät

Monen lähes lumettoman talven jälkeen saatu lumi kiristää nyt monien pinnaa. Hangessa tarpominen harmittaa, pitäisi aurata ja ajaa pois nopeammin ja paremmin. Kiinteistönomistajien ja jalankulkijoiden riesana on kävelyteille kerääntynyt aurausjäte.

- Toiset suhtautuvat asiallisesti ja toiset eivät suhtaudu asiallisesti, eivät ymmärrä sitä, että Suomessa on talvi vaan suhtautuvat siihen haittatekijänä. Ihmiset pitävät lunta kaupungin omaisuutena, vaikka todellisuudessa lumen luominen kuuluu kiinteistöille ja huoltoyhtiöille, sanoo Nopanen.

Aurojen jätökset siivotaan käsipelillä. Kunnossapito Siiki Oy:n huoltomies Jani Viitanen odottelee jo kevättä.

- Lumesta tulee isot vallit ja niissä on kyllä aika isot hommat sitten. Toivottavasti nyt pikku hiljaa rupeaa loppumaan, että kevättä kohti mennään.

Kaikkia lumentulo ei kuitenkaan harmita. Tätä mieltä on ainakin eläkeläinen Asko Brax.

- Täähän on hyvää aamuliikuntaa meikäläiselle, eläkeläiselle. Täähän on niin upea talvi, ettei tällaista kerrota kuin satukirjoissa. Tuolla on hiihdetty pitkin metsiä ja se on kertakaikkiaan niin komeaa, ettei ole tosikaan, Brax iloitsee.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.