Mainos

Risteilytyöntekijä laiva-arjesta: Känniset mummot konttaavat hyttiä etsien

Itämeren risteilylaivalla työskennellyt nainen kuvailee laivaa hurjien tilanteiden keskittymäksi, jossa tappelut, känniörvellykset, oksentelut ja huumeiden salakuljetukset ovat osa arkea.

– Yhtään mereen putoamista ei kohdalleni tosin sattunut, mutta olinkin laivalla töissä vain puoli vuotta, kertoo Turku-Tukholma välillä viime talven työskennellyt nainen.

Nainen sanoo, ettei vähästä hätkähdä, mutta erityisesti laivan käytävillä humalaisina liikkuneet vanhukset jäivät mieleen.

– Seitsemänkymppiset mummot konttasivat käytävillä ja etsivät hyttiä. Jotenkin se järkytti, sillä nuorempien kännäilyyn oli valmistautunut, mutta ei vanhusten örveltämiseen.

Hänen mukaansa matkustajat olivat erityisen humaltuneita viikonloppuisin, ja viikolla meno oli siistimpää.

– Toisaalta vertailun vuoksi: olin viime viikonloppuna maissa keski-ikäisten olutfestivaaleilla, ja meno oli aivan yhtä kamalaa kuin laivoillakin, hän sanoo.

Nainen on sittemmin lopettanut työnsä laivalla.

– Täytyy sanoa, että kyllä meno aika hurjaa oli.

– En ole sen jälkeen risteilyllä ollut, mutta ihan hyvin voisin mennä, eli ei mitään traumoja paikasta jäänyt.

MTV3 Uutiset kertoi eilen, että laivayhtiöt tiukentavat käytäntöjään häiriökäyttäytymisen suhteen. Varustamot aikovat muun muassa kiristää alkoholin myyntiä ja anniskelua matkojen rauhoittamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.