Risteilyjätti dumppasi toistuvasti jätteitä mereen: seurauksena 20 miljoonan dollarin sakot

Maailman suurin risteilyvarustamo Carnival on sikaillut ennenkin.

Brittiläis-yhdysvaltalais-panamalaista Carnival-varustamoa odottaa mittava sanktio, kertoo Business Insider. Sen tytäryhtiö Princess Cruisesin toistuva jätteiden mereen kaataminen on tuomassa firmalle 20 miljoonan dollarin sakot.

Varustamo narahti ympäristön laiminlyönnistä jo pari vuotta sitten, minkä seurauksena se tuomittiin valvonnan alaiseksi. Yhtiö ei ollut kuitenkaan noudattanut valvonnan reunaehtoja, ja joutuu nyt maksamaan sikailustaan.

Oikeusasiakirjojen mukaan Carnivalin laivat olivat kaataneet mereen sekä ruoka- että muovijätettä. Firma ei myöskään ei ollut raportoinut jätehuollostaan tarpeeksi kattavasti, minkä lisäksi se systemaattisesti pyrki pimittämään tekemiään rötöksiä.

Carnival sai tuomionsa maanantaina. Yhtiön velvoitetaan maksamaan sakko viikon kuluessa. Sitä velvoitetaan tehostamaan jätteenkäsittelyään ja valvomaan koeaikansa noudattamista. Yhtiön laivoja tullaan myös tarkastamaan jatkossa useammin, ja sitä vaaditaan vähentämään kertakäyttöisten muoviesineiden määrää.

Jos Carnival ei noudata näytä asetuksia, on sen määrä maksaa ylimääräisiä sakkoja miljoonasta kymmeneen miljoonaan per päivä.

Jopa 800 rikkomusta

MTV Uutiset kertoi Carnivalin narahtaneen öljyn saastuttaman jätteen dumppaamisesta jo vuonna 2016. Tämä maksoi firmalle 40 miljoonaa dollaria, ja se asetettiin viisi vuotta kestävään tehostettuun valvontaan.

Carnivalia valvoneen ympäristötarkastajan mukaan firma onnistui kuitenkin rikkomaan kansainvälisiä ympäristöasetuksia, Business Insider kertoo. Raportin mukaan Carnivalin laivat olivat vuoden sisällä syyllistyneet maailmalaajuisesti jopa yli 800:aan rikkomukseen.

Varustamon edustaja vastasi Carnivalin ottavan ympäristöasiat vakavasti.

– Pyrkimyksenämme on jättää vierailemamme paikat parempaan kuntoon kuin saapuessamme, risteilyjätiltä kerrotaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja