Mainos

Risteilijän kaappaus estetty Adeninlahdella

Kansainvälisen yhteisön sotalaivat ovat estäneet somalialaisten merirosvojen viimeisimmän kaappausyrityksen Adeninlahdella. Merirosvot yrittivät vallata luksusristeilijän viikonloppuna, kertoo Tanskan laivasto.

Laivaston tiedottaja ei kertonut risteilijän nimeä, mutta Tanskan tiedotusvälineiden mukaan merirosvojen hyökkäyksen kohde oli Nautica, jonka kyydissä on 400 matkustajaa ja 200 miehistön jäsentä.

Merirosvot yhä valmiit neuvottelemaan öljytankkerista

Somalimerirosvot ilmoittavat olevansa yhä halukkaita neuvottelemaan kaapatun saudiarabialaisen supertankkerin kohtalosta. Merirosvot kuitenkin varoittivat tankkerin omistajia sotilastoimista tai neuvotteluista Somalian hallituksen kanssa.

Merirosvojen uhkavaatimus meni umpeen eilen. Kaapparien on kerrottu vaatineen laivasta 25 miljoonan euron lunnaita Sirius Star -aluksesta, jossa on sadan miljoonan dollarin öljylasti.

Somalian presidentti Abdullahi Yusuf Ahmed sanoi uskovansa, että heimopäälliköt ja hallitus saavat piraatit luovuttamaan laivan ilman lunnaita.

- Ei ole totta, että kaappaajat ovat vaatineet miljoonien dollarien lunnaita. Heimopäälliköiden ja hallituksen neuvottelujen tuloksena laiva vapautetaan ilman lunnaita, presidentti sanoi saudiarabialaisessa Okaz-lehdessä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.