Mainos

Riskilä: Kunnat keinottelevat tukirahoilla

SAK:laisen Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä syyttää kuntia työllisyystukirahoilla keinottelusta. Tämä näkyy hänen mukaansa siinä, että kunnat eivät täytä vakituisia toimia vaan palkkaavat vain sellaisia henkilöitä, joiden palkkaamiseen saadaan valtiolta tukea.

Riskilä korosti tänään KTV:n liittokokouksen avajaisissa Helsingissä, että kunnissa on monien säästövuosien jälkeen tarve ja mahdollisuus palkata uusia pysyviä työntekijöitä. Työministeriön mukaan kunnissa oli maaliskuussa 31 000 työllistämistuella palkattua henkilöä.

Riskilä vaati, että kuntien on lähivuosina tehtävä välttämättömät investoinnit, jotta perusrakenteet eivät rapaudu ja aiheuta lisäkustannuksia. Investointien jäädytys ei ole enää järkevää.

Myös kokouksessa vieraillut pääministeri Paavo Lipponen (sd.) patisti kuntia työllistämään ja palkkaamaan ihmisiä myös pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Hän lupasi, että hallitus ei enää suunnittele lisäleikkauksia kuntien valtionosuuksiin.

Suomen kuntaliiton toimitusjohtaja Jussi-Pekka Alanen (sd.) torjuu jyrkästi syytökset kuntien keinottelusta. Alasen mukaan mukaan kunnat eivät keinottele tukityöllä vaan hoitavat valtiovallan työllistämistoimia. Alanen muistutti, että kunnat maksavat yli puolet työllistämistoimien kustannuksista.

-Jos kuntien 31 000 tukityöpaikkaa muutettaisiin pysyviksi työpaikoiksi, samalla rahamäärällä saataisiin 10 000-12 000 työpaikkaa. Kortistoon siirtyisi 20 000 pääasiassa pitkäaikaistyötöntä ilman väliaikaistakaan työmahdollisuutta. -Jos järjestelmää pidetään huonona, lopetetaan se. Mutta ei syyllistetä kuntia, jotka kantavat työllistämisestä vastuun, Alanen sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.