Mainos

Risikosta kokoomuksen puoluesihteeri?

Kansanedustaja Paula Risikko kertoo harkitsevansa asiaa, jos tehtävään vakavasti pyydetään.

Ilta-Sanomat kertoo kokoomuksen miesten viritelleen teoriaa, jossa kansanedustaja Paula Risikko valittaisiin puoluesihteeriksi. Tämä helpottaisi miesehdokkaan valintaa puolueen puheenjohtajaksi.

-Pohdin aikoinani puheenjohtajuutta hyvin vakavasti, ja tämä olisi aivan uusi asia. Tietysti sitä pitää pohtia, jos tehtävään vakavasti kysytään, Risikko sanoo tänään Ilta-Sanomissa.

Kokoomuksen uusi johto valitaan kesäkuussa. Nykyinen puoluesihteeri Heikki A. Ollila on sanonut kertovansa omista jatkoaikeistaan vasta lähempänä puoluekokousta. Ollila toisti tänään STT:lle olevan tärkeää, että uusi puheenjohtaja voi tehdä mahdollisimman vapaasti ratkaisunsa. Hänen mielestään uutta puheenjohtajaa on kuultava ennen puoluesihteerin valintaa.

-On tärkeää, että puheenjohtajan ja puoluesihteerin välinen yhteistyö toimii saumattomasti, hän perusteli linjaustaan. Ollila on myös esittänyt puoluesihteerin valinnan siirtämistä puoluekokoukselta puoluevaltuustolle. Teknisesti se olisi mahdollista jo tällä kierroksella, sillä muutoksesta on myös tehty aloite puoluekokoukselle.

-Se on vielä pohdinnassa. On kaksi vaihtoehtoa. Joko tämä kierros mennään nykymallilla tai hankitaan ennakkohyväksyntä sääntömuutokselle, jolloin se voisi tulla voimaan välittömästi. Tästä ei ole tehty vielä esitystäkään, Ollila selvitti.

Kokoomuksessa puheenjohtaja on perinteisesti valinnut puoluesihteerin omaksi aisapariksi ja puoluekokous on lähinnä siunannut ratkaisun. Nykyinen puoluesihteeri sai ensimmäisen vastaehdokkaan maaliskuun alussa, kun kansanedustaja Pertti Hemmilä ilmoittautui haastajaksi. Kokoomuksen puoluejohtajan paikkaa tavoittelevat vahvimmin kansanedustajat Jyrki Katainen ja Jari Vilén sekä europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.