Mainos

Risikko: Tehohoidossa alle kymmenen ihmistä

Sikainfluenssan vuoksi sairaalahoidossa arvioidaan olevan potilaita tällä hetkellä vajaat sata ja tehohoidossa alle kymmenen. Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) kertoi tuoreesta selvityksestä illalla.

Risikon mukaan kunnissa on varauduttu siihen, että kiireettömiä leikkauksia ja hoitoja siirretään, jos sairaaloissa tarvitaan tilaa sikainfluenssapotilaille.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomessa on varmistettu kaikkiaan noin 1200 sikainfluenssatartuntaa. Todellinen sairastuneiden määrä on moninkertainen, sillä laboratoriokoe otetaan vain murto-osassa tapauksista.

Risikko pitää ymmärrettävänä, että rokotustilanne sikainfluenssan varalta vaihtelee kunnissa. Risikon mukaan eroja selittää se, että kunnissa on erilaisia määriä eri riskiryhmiin kuuluvia.

Risikon mukaan asiaan vaikuttaa myös se, minkälainen resurssointi kunnissa on tehtävää varten sovittu.

-Kyllä jokainen kunta on saamani tiedon mukaan tehnyt sen, minkä on pystynyt, Risikko kommentoi tilannetta.

Ministeri rauhoittelee, ettei syytä paniikkiin ole. Hän korosti kuitenkin, että lasten sairastumisen kanssa on syytä olla erityisen herkkä ja hakeutua lääkäriin saamaan hoitoa.

Taudin vakavuutta lisää se, että se on iskenyt erityisesti nuoriin ja myös perusterveisiin lapsiin. Päätettyä rokotusjärjestystä ei Risikon mukaan kuitenkaan ryhdytä muuttamaan.

Ministeriö pohtii sikainfluenssaneuvonnan lisäämistä

Viranomaiset harkitsevat huomenna, tarvitaanko sikainfluenssan neuvontapuhelimiin lisää resursseja.

Johtaja Tapani Melkas sosiaali- ja terveysministeriöstä arvioi, että asia nousee esiin huomisaamun kokouksissa.

Sikainfluenssan kunnalliset neuvontanumerot ovat ruuhkautuneet pahoin isossa osassa maata. Soittajat ovat kaivanneet tietoa erityisesti rokotuksista.

 • THL:n rokotusohjelmayksikön päällikkö Tuija Leino ja ylilääkäri Markku Kuusi vastaavat MTV:n netissä lukijoiden kysymyksiin sikainfluenssasta. Lue täältä kysymyksiä ja vastauksia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.