Mainos

Risikko: Sairaaloille tautiohjeet ensi viikolla

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan sairaalat saavat lähipäivinä ohjeet siitä, miten sikainfluenssanriskiin varaudutaan.

- Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tulee antamaan heti ensi viikon alussa ohjeistukset terveysviranomaisille eli terveyskeskuksille, sairaaloille ja sairaanhoitopiireille, Risikko kertoi MTV:n uutisille. - Tarkasti seurataan ja vakavasti tämä otetaan.

Risikon mukaan Suomessa ei ole kuitenkaan tällä hetkellä tarvetta mihinkään suuriin operaatioihin sikainfluenssan takia.

- Euroopassa ei ole yhtään tapausta todennettu, ja matkustuskieltoihin ei ole missään maissa ryhdytty, hän muistuttaa.

Ministeri myös rauhoittelee sillä, että Suomessa on varauduttu hyvin mahdollisiin maailmanlaajuisiin epidemioihin ja ohjeita myös päivitetään tilanteen mukaan.

- Meillä on Suomessa hyvä pandemiaan varautuminen ja tottakai meidän on päivitettävä sitä. Koska eri virukset toimivat eri tavalla ja tarttuvat eri tavalla, niin tietysti lisätiedot vaikuttavat ohjeistuksiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) mukaan matkailun rajoittaminen ei ole sikainfluenssan vuoksi tarpeen. Myös Maailman terveysjärjestö WHO ei ole rajoittanut matkustamista.

Katso Aino Huilajan juttu, Päivi Sinisalon raportti Washingtonista ja tutkimusprofessori Petri Ruudun haastattelu (Kymmenen uutiset 26.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.