Mainos

Risikko: Maatalousyrittäjien työterveyspalvelut myös yksityisiltä

Maatalous on edelleen riskialtis ala, ja maatalousyrittäjät ovat työtapaturmatilastojen kärjessä.

Maatalousyrittäjien työterveyshuoltoa aiotaan peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan vauhdittaa. Kaavailtu uudistus antaisi maatalousyrittäjälle mahdollisuuden hankkia työterveyspalvelunsa myös yksityislääkäriltä.

Maatalous on edelleen riskialtis ala, ja maatalousyrittäjät ovat työtapaturmatilastojen kärjessä. Tapaturmia ja ammattitauteja voidaan ehkäistä tilakäyntien ja terveystarkastusten yhteydessä. Vuoden alussa voimaan tulleella lailla pyritään lisäämään tilakäyntejä, joilla voidaan arvioida työhön ja työympäristöön liittyviä vaaroja ja kuormitustekijöitä, muistutti Risikko.

Ensi vuosi tuo maatalousyrittäjille myös lisäpäivän nykyiseen 24 päivän vuosilomaan. Toinen lisäpäivä tulee kaksi vuotta myöhemmin. Uudistuksella tuetaan maatalousyrittäjien jaksamista ja työhyvinvointia.

Myös turkiseläinten kasvattajille luodaan lomitusjärjestelmä. Risikon mukaan tavoitteena on, että vuonna 2010 turkistuottajilla on mahdollisuus 11 vuosilomapäivään ja sijaisapuun työkyvyttömyyden perusteella. Nykyisin tällä ammattiryhmällä ei ole lainkaan vuosilomaa.

Risikko puhui Seinäjoella tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.