Mainos

Risikko lupailee H1N1-rokotuksia työterveyshuoltoon

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan sikainfluenssarokotuksia jaetaan jatkossa myös työterveyshuollossa. MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Risikko kertoi, että päätöksiä vaihtoehtoisista rokotuksia jakavista tahoista on luvassa lähiaikoina.

- Pandemiakoordinaatioryhmä tekee lähiaikoina päätöksen siitä, annetaanko tämä rokote koko kansalle. Sen jälkeen mietitään, missä kaikissa paikoissa rokotuksia voidaan antaa. Kyllä työterveyshuolto on yksi sellainen piste, minne rokotteita varmasti jaetaan, totesi Risikko.

Ministeri ei osaa kuitenkaan sanoa tarkkaa aikataulua sille, milloin rokotuksia ryhdyttäisiin mahdollisesti jakamaan työterveyshuollon puolella.

- Paljon riippuu siitä, kuinka paljon rokotteita saadaan Suomeen.Tällä hetkellä H1N1-rokotteita tulee maahan noin 200 000 annosta viikoittain.

Risikko muistuttaa, että koko rokotustyö on vasta aluillaan, sillä vasta noin 15-20 prosenttia Suomen kansasta rokotettu.

"Tiedotus on taitolaji"

Kuntia on viime aikoina arvosteltu erityisesti huonosta tiedottamisesta rokotusjärjestelyjen suhteen. Kansalaisten keskuudessa on herättänyt hämmennystä muun muassa se, mitkä sairaudet asettavat henkilöt sikainfluenssan riskiryhmiin.

- Tiedottaminen on taitolaji. Pitää varoa, ettei aiheuta paniikkia ja samaan aikaan antaa faktoihin perustuvaa tietoa. Se on ollut kunnissa asia, jossa pitää skarpata, ministeri pohtii.

Risikon mukaan kuntien tueksi on perustettu nyt valtakunnallinen viestintäryhmä, jonka avulla tiedotusta pyritään parantamaan. Ministeri kiittelee kuntia siitä, että ne ovat tarttuneet rokotusjärjestelyjen epäkohtiin tarmokkaasti.

- Kunnat ovat tehneet parhaansa, siitä heille iso kiitos. Kysymys on kuitenkin isosta operaatiosta. Hyvä että korjausliikkeitä on tehty jo tässä vaiheessa, sillä vielä 80 prosenttia kansasta on rokottamatta.

Katso peruspalveluministeri Paula Risikon haastattelu (Huomenta Suomi 11.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.