Mainos

Risikko: Jokaiselle oppilaalle oma terveyssuunnitelma

Peruspalveluministeri Paula Risikko haluaisi jokaiselle koululaiselle ja opiskelijalle henkilökohtaisen terveyssuunnitelman. Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteilla asetus, joka velvoittaisi kuntia tarjoamaan monipuolisia, ehkäiseviä palveluja kaikille lapsille ja nuorille säännöllisesti ja tasapuolisesti. Nyt vain osa kunnista noudattaa laatusuosituksia.

Koko ikäluokat kattavien terveystarkastusten tarkoituksena on tunnistaa varhain lisätukea tarvitsevat lapset, nuoret ja perheet sekä järjestää heille riittävä tuki. Erityistä huomiota kiinnitetään psykososiaaliseen hyvinvointiin, mielenterveyteen ja kiusaamisen esiintymiseen sekä yhteistyöhön kotien, muun oppilashuollon ja opetushenkilöstön kanssa.

- Laajojen terveystarkastusten perusteella voidaan tehdä jokaiselle oppilaalle henkilökohtainen suunnitelma, arvioida luokka- ja kouluyhteisön tilaa ja mahdollisten lisätoimenpiteiden tarvetta. Peruskoulujen ja lukioiden on mahdollista saada tietoja oppilaiden terveydestä ja kouluyhteisöstä joka toinen vuosi tehtävien kouluterveyskyselyjen tuloksista. Näitä tietoja pitäisi hyödyntää nykyistä paremmin kouluyhteisöjen kehittämisessä, ministeri Risikko toteaa.

Ministeri Risikon mukaan jatkossa on tärkeä kehittää oppilas- ja opiskelijahuoltoa kokonaisuutena. Siihen kuuluvat koulu- ja opiskeluterveydenhuollon henkilöstön lisäksi muun muassa koulukuraattorit, -psykologit ja opettajat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.