Mainos

Risikko: Hoitajien taustat syyniin

Peruspalveluministeri Paula Risikko haluaa parantaa mahdollisuuksia saada selville sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden taustoja. Risikko kannattaa myös soveltuvuustestien käyttöönottoa alan oppilaitoksissa.

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan sosiaali- ja terveysalan henkilökunnasta pitää saada paremmin taustatietoja.

- Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden taustoja on voitava selvittää nykyistä helpommin. Tarkoitukseni on tehdä asiasta esitys. Kannatan myös soveltuvuustestien käyttöönottoa sosiaali- ja terveydenalan opinahjoissa, Risikko kertoo tiedotteessaan.

Ministeri haluaa selkeyttä hoitolaitosten valvontaan. Hänen mukaansa lääninhallitusten ja Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen työnjako pitää selventää. Asiaa käsitteleekin jo virkamiesryhmä, jonka ehdotukset ovat valmiina lokakuun alussa.

Risikon mielestä äskettäiset insuliinimyrkytyskuolemat ovat erittäin vakavia. Hän pitää niitä kuitenkin yksittäistapauksina, joiden perusteella koko alaa ei pidä leimata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.