Mainos

Ripissä tulee harvoin esiin vakavia rikoksia

Papille ripittäydytään vain harvoin vakavista rikoksista. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen kertoo, että tyypillisesti sielunhoidollisissa tehtävissä tai ripittäytymisessä käydään läpi ihmissuhteisiin, terveyteen tai kuolemaan liittyviä asioita.

- Rikokset ylipäänsä ovat hyvin harvinaisia, Häkkinen tiivistää.

Seurakunnat yhdessä ministeriöiden kanssa antoivat vastikään yhteisen linjanvedon esimerkiksi pedofiliatapausten ilmoittamisesta.

Täsmennyksessä painotetaan, että jos pappi saa tietoonsa ripin tai sielunhoidon yhteydessä, että lasta käytetään esimerkiksi seksuaalisesti hyväksi, ei asia koskaan jää sikseen.

Miten pappi sitten toimii, jos henkilö tulee kertomaan olevansa pedofiili?

- Ensimmäiseksi papin täytyy itse kehottaa ripittäytyjää itseään olemaan yhteydessä viranomaisiin. Jos hän itse ei niin tee, papin on oltava yhteydessä viranomaisiin ja kerrottava asia ja se henkilö, johon tällainen hyväksikäyttövaara kohdistuu.

- Ripittäytyjän henkilöllisyys ei voi kuitenkaan koskaan paljastua. Sen sijaan tieto uhrista ja asiasta on kerrottava poliisille.

Linjaus pedofiliatapauksista on nyt saatu aikaiseksi ja piispainkokous antaa konkreettiset ohjeistukset helmikuun istunnossa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.