Ripaus onnea kriisin keskellä! Elena ja Alexander sanoivat toisilleen tahdon poikkeustilasta huolimatta – hääkuvat otettiin koronan tyhjentämällä Senaatintorilla: "Asiat menivät niin kuin kuuluikin"

Onnea koronakriisin keskellä: Elena ja Alexander sanoivat tahdon muuttuneista hääsuunnitelmista huolimatta, hääkuvat otettiin autiolla Senaatintorilla –"Asiat menivät niin kuin kuuluikin" 0:19
Katso videolta, miltä autio Senaatintori näytti.

Helsinkiläiset Elena ja Alexander Raykerus päättivät avioitua keskellä koronaviruksen tuomaa epävarmuutta. Poikkeuksellinen tilanne toi kuitenkin positiivisen yllätyksen, kun pari sai otettua hääkuvansa täysin autiolla Senaatintorilla.

Elena ja Alexander avioituivat perjantaina 20. maaliskuuta. Vaikka koronakriisi muutti osittain parin hääsuunnitelmia, ei häiden siirtäminen tuntunut luonnolliselta.

– Aluksi mietimme, että pitäisikö hääpäivää siirtää, mutta mielestämme ei ollut järkeä laittaa koko elämäämme tauolle tilanteen vuoksi. Kukaan ei tiedä milloin tilanne loppuu ja mitä sitten tapahtuu. Elämä jatkuu nyt vähän eri rytmissä, toteaa Elena.

Häitä juhlittiin pienesti perheen kesken

Yli 10 hengen julkiset kokoontumiset ovat koronatilanteen johdosta kiellettyjä. Pääministeri Sanna Marin suositteli MTV Uutisten haastattelussa pidättäytymään myös hääjuhlien järjestämisestä. 

Raykeruksien häitä vietettiin pienimuotoisesti perheen kesken. Koronaviruksen tuomien rajoitusten vuoksi Elenan isä ei kyennyt kuitenkaan saapumaan häihin Venäjältä. Myös Alexanderin isovanhemmat joutuivat peruuttamaan tulonsa. Tästä huolimatta häät olivat Elenan mukaan ihastuttavat.

Vihkiminen tapahtui maistraatissa, jonka jälkeen vasta avioitunut pari siirtyi Helsingin keskustaan hääkuvauksia varten. Pariskunta ei kuitenkaan osannut odottaa turistien suosiman Senaatintorin olevan tyhjä.

– Oli kyllä aika kiva yllätys. Ei sitä mietitty etukäteen. Oli hieman hassua, kun ohikulkijatkin ottivat kuvia meistä, naurahtaa Elena.

"Ei ollut mitään harmituksia"

Hääkuvien jälkeen suunnitelmissa oli alun perin lähteä risteilylle Tallinnaan. Suunnitelmien muuttuessa pari päätti kuitenkin tilata pitsaa kotiin. Hääruoan jälkeen pari lähti nauttimaan viikonlopusta vanhempiensa luokse Lappeenrantaan.

– Tuntui, että asiat menivät niin kuin kuuluikin. Ei ollut mitään harmituksia ja päivä tuntui tosi luonnolliselta ja sopivalta, kertoo Elena.

Lue myös:

    Uusimmat