Mainos

Riossa valmistaudutaan karnevaaleihin

Karnevaalit järjestetään tänä vuonna 2.-5. helmikuuta. Nuo päivät ovat ns. viralliset päivät, tosiasiassa lanteet ovat notkuneet jo noin viikon verran. Samoiten juhlat jatkuvat lievempinä vielä vajaan viikon verran 5. päivän jälkeen.

Brasilialaiset haluavat ottaa kaiken irti vuoden tärkeimmästä tapahtumasta, ja valmisteluja on tehty kuukausia. Tänä vuonna Japani on erityisasemassa karnevaaleissa.

Brasiliassa on maailman suurin japanilaisten yhteisö, ja tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun Kasato Maru -niminen laiva toi ensimmäiset 165 perhettä Brasiliaan.Tuhannet maatyöläiset muuttivat uuteen maahan töihin kahviplantaaseille.

Japanin ja Brasilian erityissuhteita juhlitaan myös tämän vuoden sambakarnevaaleissa. Useat sambakoulut ovat ottaneet japanilaisuuden kulkueen teemakseen.

Rio de Janeiron kulkueeseen osallistuu lähes 200 japanilaistaustaisen hengen ryhmä. Oheisessa videossa näet ja kuulet heidän tunnelmistaan vuoden tärkeimmän juhlan alla.

Portugalin- ja japaninkielisissä kommenteissä ihmiset kertovat muunmuassa ilostaan saada olla mukana historiallisessa kulkueessa, Japanin ja Brasilian hyvistä väleistä. Kulkueen esiintyjät myös esittelevät tyypillisiä brasilialaisia soittimia.

Lue myös matkailusivuiltamme: Riolaiset juhlivat turisteista huolimatta

Lue myös:

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.