Mainos

Rion tavoitteiden toteuttamisessa epäonnistuttu

Hallitukset ovat hidastelleet vuonna 1992 Rio de Janeirossa pidetyn ympäristökokouksen tavoitteiden toteuttamisessa, sanoo Worldwatch-instituutti tuoreessa raportissaan.

Kahdeksan maan tulisi raportin mukaan perustaa ns. E8-ryhmä työskentelemään tavoitteiden toteutumisen puolesta. Rion jälkeen maapallon väestön määrä on kasvanut 450 miljoonalla, valtavilta alueilta on kaadettu puut, hiilidioksidipäästöt ovat huipussaan ja yli miljardi ihmistä ei kykene ruokkimaan itseään, sanotaan raportissa.

Kaksi Rion kokouksen tärkeintä sopimusta eli ilmastosopimus ja eläin- ja kasvilajien monimuotoisuutta koskeva sopimus ovat raportin mukaan kompastuneet siihen, ettei hallituksilta on löytynyt tarpeeksi intoa sitoutua niiden toteuttamiseen.

Raportissa esitetään, että Brasilia, Kiina, Saksa, Intia, Indonesia, Japani, Venäjä ja Yhdysvallat muodostavat ns. E8-ryhmän, joka muistuttaisi rakenteeltaan teollisuusmaiden G7-ryhmää. Uuden ryhmän maissa olisi 56 prosenttia maapallon väestöstä ja 53 prosenttia sen metsistä. E8 -ryhmä kokoontuisi kerran vuodessa pohtimaan, miten Rion tavoitteet ovat parhaiten saavutettavissa. mi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.