Rion sambakarnevaalien teemana turvaseksi

Viisi päivää kestäviin Rion sambakarnevaaliin osallistuu satojatuhansia juhlijoita.

Jokavuotinen karnevaalihumu pyyhkäisee taas yli Brasilian, jossa Rio de Janeiro perinteinen karnevaali alkoi eilen. Viisipäiväiseen riehaan arvioidaan osallistuvan noin 700 000 juhlijaa.

Karnevaalien teemana on tänä vuonna turvaseksi. Maan hallitus on jakanut ympäri maata lähes 20 miljoonaa ilmaista kondomia. Roomalaiskatolinen kirkko ei ole ollut ehkäisyvälineiden jakelusta innoissaan.

Karnevaali huipentuu sunnuntaina ja maanantaina suureen sambaparaatiin. Rion katujen järjestystä on komennettu valvomaan lähes 10 000 poliisia.

Satojatuhansia ulkomalaisia juhlijoita

Rioon uskotaan saapuvan noin 200 000 ulkomaalaista miljoonien brasilialaisten lisäksi seuraamaan karnevaalia. Brasilialaisilla onkin syytä juhlintaan tänä vuonna, sillä maan talous kukoistaa.

Rio on maailman väkivaltaisimpia kaupunkeja. Kaupunkilaisia lohduttanee kuitenkin tieto, jonka mukaan murhien ja tappojen luku on tasaisesti laskenut vuoden 2003 jälkeen. Niiden määrä on eurooppalaisittain arvioiden vieläkin suuri.

Karnevaalit loppuvat virallisesti ensi tiistaina. Tämän jälkeenkin tanssiminen ja juominen kaduilla jatkuu tunnetusti vielä muutaman päivän ajan.

(MTV3-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat