Mainos

Rio de Janeiron rankkasateiden uhriluku kasvaa - katso video

Rankkasateista syntyneet tulvat koettelevat Brasilian Rio de Janeiron miljoonakaupunkia ja osavaltiota. Viranomaiset ovat pitkin päivää päivittäneet sateiden aiheuttamien uhrien määrää, viimeisin luku on 79. Lisäksi loukkaantuneita on useita kymmeniä ja kymmeniä ihmisiä on myös ilmoitettu kadonneiksi.

Rankkasateet ovat myös aiheuttaneet useita maanvyörymiä, jatka ovat huuhtoneet alas Rioa ympäröivien kukkuloiden rinteille rakennettuja hökkelikyliä. Uutistoimistojen mukaan mudan määrää kuvaa se, että sekä kaupungin suurimman järven että meren vesi ovat muuttuneet ruskeiksi.

Folha Online-nettilehden mukaan eilen illalla alkaneet rankkasateet ovat tulvineet kaupungin kaduille niin voimakkaina, että liikenne on tukossa ja esimerkiksi kaupungin pääväyliä ei pysty ajamaan autolla. Lisäksi sähköt ovat poikki useilla alueilla.

Osavaltioon on julistettu hätätila. Viranomaiset ovat vedonneet Rion asukkaisiin, että he pysyisivät kotona. Erityisesti kehotetaan välttämään kaupungin keskustaa, jonka kerrotaan olevan täysin veden vallassa.

- Tilanne on ajautunut täydelliseen kaaokseen. Kaikki kaupungin päätiet ovat poikki, sanoi Rion kaupunginjohtaja Eduardo Paes televisiokanava TV Globon haastattelussa.

Myös koulut ovat pysyneet tänään kiinni.

- Kotoa poistuminen on valtava riski. Älkää lähtekö kodeistanne, älkääkä viekö lapsianne kouluun ennen kuin saamme tilanteen paremmin hallintaa. Olkaa varovaisia, sillä tilanne on hyvin kriittinen, kaupunginjohtaja jatkoi Veja.com-lehden mukaan.

Myös lentoliikenne on ollut vaikeuksissa. Suuri osa lähtevistä lennoista on peruttu tai useita tunteja myöhässä.

Tilanteeseen ei ole odotettavissa helpotusta, sillä sateiden ennustetaan jatkuvan Riossa myös lähipäivinä.

Kuuden miljoonan asukkaan Rio de Janeiro on Brasilian toiseksi suurin kaupunki. Suosittu matkailukaupunki on myös vuoden 2016 olympialaisten isäntä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.