Mainos

”Rinteestä tulee suorapuheinen valtiovarainministeri”

SDP:n pitäisi hakea uutta linjaa yhdistämällä työllisyys - ja ilmastoasiat, ehdottaa puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marin.

MTV Uutislivessä vieraillut Marin myöntää, että äänestäjillä ei tunnu tällä hetkellä olevan selvyyttä siitä, mikä on SDP:n linja.

- Emme ole onnistuneet viestimään tarpeeksi terävästi ja selvästi omia tavoitteitamme. Lähtisinkin hakemaan suuntaa länsinaapurin Ruotsin puolelta, missä demarit on tällä hetkellä hurjassa nousussa ja vastaavasti porvaripuolueet laskussa. Siellä demarit on ottanut paitsi vahvan työllisyys- niin myös ilmastolinjan. Siellä todetaan, että ilmastoteot ovat myös hyvää, kotimaista työllisyyspolitiikkaa, ja ne kulkevat käsi kädessä.

SDP on saanut kritiikkiä siitä, että puolue ukkoutui Antti Rinteen noustessa puheenjohtajaksi Jutta Urpilaisen tilalle. Marin ei kuitenkaan allekirjoita tätä väitettä:

- Tokaisin jo jossakin, että kun katsoo minua, niin näytetäänkö me ukkoutuneelta. Kyllä meillä on itseasiassa hyvin nuori puoluejohto tällä hetkellä. Olen tyytyväinen siihen, että edelleen puoluejohdossa on 50-50 -periaate eli kolme miestä ja kolme naista. Hallituksen ministerivalinnoissa siirrytään nyt siihen, että puolet demariministereistä on miehiä ja puolet naisia. Aiemmin olemme olleet vähän enemmän naispainotteisia.

Rinne ilmoitti tänään siirtyvänsä valtiovarainministerin paikalle, joka aiemmin kuului Urpilaiselle.

- Uskon että Rinteesta saadaan oikein jämäkkä ja suorapuheinen valtiovarainministeri SDP:lle ja Suomeen. Uskon, että hän tuo politiikkaan sen tyyppistä ajatusta, että talous saadaan kasvuun ja työllisyyttä nostettua, Marin toteaa.

SDP:n varapuheenjohtajan mukaan puolue ei ole siirtymässä oppositioon kehnosta eurovaalimenestyksestä huolimatta.

- Olemme sitoutuneet siihen, että istumme tämän hallituskauden loppuun hallituksessa ja se ei kyllä ole meistä kiinni, jos joitakin muutoksia tapahtuu. Eduskuntavaaleissa vuonna 2015 katsotaan taas, mikä kannatus kullakin puolueella on ja sen jälkeen pohditaan sitä, mennäänkö hallitukseen vai ei. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.