Mainos

Rintasyövän hoitoon uusi, tehokas lääke

Rintasyövän hoidosta on saatu uusia, lupaavia tutkimustuloksia. Uusi lääke pienentää kuolemanriskiä sekä vähentää syövän uusiutumistodennäköisyyttä.

Yli 3000 suomalaista naista joutuu vuosittain kuulemaan sairastavansa rintasyöpää. Vaikka heistä yli puolet parantuu pysyvästi, rintasyöpään menehtyy yhä kaksi naista joka päivä. Lähitulevaisuudessa näiden naisten paranemisennuste voi kohentua entisestään.

Kansainvälinen tutkimusryhmä on saanut lupaavia tuloksia rintasyövän hoidosta uudella, Doketakseli-nimisellä solumyrkyllä. Tutkimustulosten mukaan Doketakseli paitsi pienentää kuolemanriskiä, myös vähentää todennäköisyyttä syövän uusiutumiseen.

Doketakselia leikkauksen jälkeen saaneilla naisilla syövän uusimisriski oli yli 30 prosenttia pienempi kuin muilla potilailla. Parhaan hyödyn uudesta lääkkeestä saavat ne naiset, joilla syöpä on havaittu varhaisessa vaiheessa.

Suomessa doketakseli ei ole uusi tuttavuus. Lääkkeen vaikutuksia tutkitaan laajasti täälläkin ja sillä hoidetaan tälläkin hetkellä jo yli tuhatta rintasyöpää sairastavaa naista.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 20.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.