Mainos

Rintaruokinta hyödyttää erityisesti tyttövauvoja

Rintamaidon on tiedetty edistävän lapsen terveyttä enemmän kuin ädinmaidon vastikkeiden, mutta viimeisimmän tutkimuksen mukaan tyttövauvat hyötyvät siitä vieläkin enemmän kuin pojat.

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa verrattiin lapsen syntymäpainoa ja sairastuvuutta hengitystieinfektiohin. Siinä selvisi, että rintaruokinnassa olleilla tyttövauvoilla on huomattavasti vähemmän vakavia hengitystieinfektioita kuin pojilla.

Kaikilla rintamaitoa saaneilla vauvoilla ylipäänsä on todettu olevan huomattavasti vähemmän sisäelininfektioita, vatsavaivoja, ihosairauksia ja allergioita. Myös heidän riskinsä sairastua aikuisena diabetekseen, verenpainetautiin tai kärsiä liikalihavuudesta on huomattavasti alhaisempi.

Baltimoressa sijatisevan Johns Hopkinsin yliopiston tutkimusryhmä tutki 119 riskiryhmään kuuluvaa vauvaa, joiden syntymäpaino oli alle 1,5 kiloa.

Äidinmaidon vastiketta saaneista tyttövauvoista 50 prosenttia joutui sairaalahoitoon ensimmäisen hengitystieinfektion takia, kun aitoa äidinmaitoa saaneista vain 7 prosenttia tarvitsi sairaalahoitoa.

Poikavauvojen kohdalla eri ryhmien välillä ei ollut mitään eroa. Sekä äidinmaidon vastiketta että rintamaitoa saaneista 19 prosentilla ensimmäinen hengitystieinfektio oli niin vakava, että se vaati sairaalahoitoa.

Yhdysvaltalaisten lastenlääkärien suosituksen mukaan terveiden äitien tulisi ruokkia vauvojaan kuusi kuukautta pelkästään rintamaidolla ja jatkaa imetystä siihen asti, kunnes lapsi on vuoden ikäinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.