Rintaoperaatioiden uusi villitys maailmalta: Nallekarkit poveen!

Tulisiko mieleesi nallekarkkeja katsoessasi, että samankaltainen materiaali voisi toimia myös rintasuurennusten täytteenä? Lue plastiikkakirurgisten operaatioiden uudesta villityksestä: Nallekarkeista!

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n (eng. The Food and Drug Administration) hyväksymät nallekarkeiksi kutsutut silikoni-implantit ovat povileikkausten tuorein villitys. "Nallekarkit" ovat kestävät silikonigeeli-implantit, jotka pitävät muotonsa jopa revetessään. Ne tuntuvat samoilta kuin nallekarkit – pehmeiltä ja kimmoisilta – ja saavat The Huffington Post -lehden artikkelin mukaan suurennetut rinnat näyttämään luonnollisemmilta kuin esimerkiksi suolaliuosta käytettäessä.

Luonnollisen ulkonäön lisäksi uudet silikoni-implantit eivät todennäköisesti vuoda ainakaan kalifornialainen plastiikkakirurgi Grant Stevensin mukaan, joka kertoi Allure-lehdelle, että implantit ovat saaneet nimensäkin siitä, että niiden materiaali ei valu edes leikattaessa implantit halki – ne ovat siis kuin nallekarkit.


Silikoni-implanttien vuoden 2006 uudelleen tulemisen jälkeen rintasuurennosten teetättäminen on yhä suositumpaa. Yhdysvaltalaisen esteettisen - ja plastiikkakirurgian järjestön ASAPS:n mukaan rintaoperaatiot olivat toiseksi suosituin naisten plastiikkakirurginen toimenpide vuonna 2011. Operaatioista 69 prosenttia (yht. likemmäs 317 000 operaatiota) samana vuonna tehtiin silikoni-implantteja käyttäen.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja