Mainos

Rintaimplantin hankkineilla suurentunut itsemurhakuolleisuus

Rintaimplantin hankkineilla naisilla on suurentunut itsemurhakuolleisuus muuhun väestöön verrattuna. Naisten kokonaiskuolleisuus ja syöpäkuolleisuus eivät kuitenkaan eroa muusta väestöstä.

Suomalais-amerikkalaisen tutkijaryhmän tänään julkaisemassa tutkimuksessa oli mukana kolmenkymmen vuoden aikana yli 2000 esteettisistä syistä rintojaan korjauttanutta naista.

Rintaimplantin hankkineiden naisten itsemurhakuolleisuus on kolminkertainen verrattuna keskimääräisväestöön. Samanlainen tulos saatiin hiljattain Ruotsissa.

2000 naisesta itsemurhan teki 10. Lähes puolet naisista oli alle 30-vuotiaita hankkiessaan kosmeettisista syistä implantit. Tutkijoiden mukaan osalla leikkaukseen hakeutuneista tiedettiin olevan psyykkisiä ongelmia jo ennen leikkausta.

Plastiikkakirurgi Matti Pakkanen sanoo, että henkilöt, jotka haluavat korjauttaa ulkonäköään, voivat olla herkempiä ja tehdä helpommin myös odottamattomia ratkaisuja.

Naisten kuolleisuus sydän- ja verisuonitauteihin oli pienempi kuin muun väestön, joka kertoo implantin hankkineiden naisten paremmasta terveydestä. Tutkimuksessa mukana olleen Pakkasen mukaan naisiin vaikuttaa kielteinen asennoituminen implantteihin.

- Yleinen asenne on tietyllä tavalla syyllistävä. Kun tälläistä syyllistämistä rummutetaan riittävästi, kyllä se on aika kovaa psyykelle, Pakkanen sanoo.

Tutkimukset korostivat leikkaukseen hakeutuvien naisten fyysisen ja psyykkisen terveydentilan selvittämistä ennen rintaimplantin laittamista. On myös tärkeää, että potilaat saavat riittävää informaatiota.

Rintaimplantin keskimääräinen koko on 2,4dl. 80% naisista oli tyytyväisiä implanttiinsa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.