Rinne tylynä: Nykykokoomukseen ei voi luottaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että sosiaalidemokraattien olisi vaikea tehdä yhteistyötä seuraavassa hallituksessa nykykokoomuksen kanssa.

– Kokoomuksen talouspolitiikka on aika rankkaa. Tähän tilanteeseen neljän-kuuden miljardin euron leikkaukset julkisesta taloudesta ja kahden miljardin euron veronkevennykset eivät sovi meidän politiikkaan, Rinne sanoi STT:lle viimeisen kampanjapäivän kauppakeskustilaisuudessa Espoon Leppävaarassa.

Rinteen mukaan kokoomus ei ole myöskään pitänyt hallituksessa tehtyjä sopimuksia. Sosiaalidemokraatteja on ärsyttänyt erityisesti Pisara-radan rahoituksen kaatuminen.

Rinne haluaisi vaalien jälkeen SDP:n ja keskustan yhteistyöhön perustuvan hallituksen, Hän ei usko näiden pystyvän muodostamaan hallitusta kaksistaan, vaan mukaan tarvitaan muitakin puolueita.

Keskustan ja kokoomuksen porvarihallituksen syntyminen ei merkitsisi Rinteen mielestä mitenkään hyvää pieni- ja keskituloisille ihmisille.

Viimeisinä vaalilupauksinaan Rinne vakuutti leppävaaralaisyleisölle, että SDP takaisi hallituksessa eläkkeisiin täysimääräiset indeksikorotukset ja lisäksi takuueläkkeeseen kymmenen-kahdenkymmen euron korotuksen.

– Hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi pelastaa leikkaamalla eikä veroja korottamalla. Sen voi pelastaa vain sillä tavoin, että rakennetaan talouskasvua, Rinne julisti.  

Lue myös:

    Uusimmat