Mainos

Rinne tylynä: Nykykokoomukseen ei voi luottaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että sosiaalidemokraattien olisi vaikea tehdä yhteistyötä seuraavassa hallituksessa nykykokoomuksen kanssa.

– Kokoomuksen talouspolitiikka on aika rankkaa. Tähän tilanteeseen neljän-kuuden miljardin euron leikkaukset julkisesta taloudesta ja kahden miljardin euron veronkevennykset eivät sovi meidän politiikkaan, Rinne sanoi STT:lle viimeisen kampanjapäivän kauppakeskustilaisuudessa Espoon Leppävaarassa.

Rinteen mukaan kokoomus ei ole myöskään pitänyt hallituksessa tehtyjä sopimuksia. Sosiaalidemokraatteja on ärsyttänyt erityisesti Pisara-radan rahoituksen kaatuminen.

Rinne haluaisi vaalien jälkeen SDP:n ja keskustan yhteistyöhön perustuvan hallituksen, Hän ei usko näiden pystyvän muodostamaan hallitusta kaksistaan, vaan mukaan tarvitaan muitakin puolueita.

Keskustan ja kokoomuksen porvarihallituksen syntyminen ei merkitsisi Rinteen mielestä mitenkään hyvää pieni- ja keskituloisille ihmisille.

Viimeisinä vaalilupauksinaan Rinne vakuutti leppävaaralaisyleisölle, että SDP takaisi hallituksessa eläkkeisiin täysimääräiset indeksikorotukset ja lisäksi takuueläkkeeseen kymmenen-kahdenkymmen euron korotuksen.

– Hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi pelastaa leikkaamalla eikä veroja korottamalla. Sen voi pelastaa vain sillä tavoin, että rakennetaan talouskasvua, Rinne julisti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.