Mainos

Rinne houkuttelee Urpilaista takaisin ministeriksi

SDP:n tuore puheenjohtaja Antti Rinne pyytää edeltäjäänsä Jutta Urpilaista seuraavan hallituksen ministeriksi, jos demarit ovat siinä mukana ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen.

Rinne toivoi Urpilaista mukaan hallitusryhmään puoluekokouksen linjapuheessa Seinäjoella.

– En odota tähän toiveeseen välitöntä vastausta. Haluan, että täällä olevat toverit tietävät, että tarjous on ja pysyy voimassa.

Rinne kehotti puolueväkeä lähtemään Seinäjoelta myös yhtenäisinä.

– Itse en epäile sitä hetkeäkään. Me olemme pääministeripuolue ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen.

Rinne latasi odotuksia kesän minihallitusneuvotteluihin. Tuoreen puheenjohtajan mukaan hallituksen 600 miljoonan euron kasvupaketti on liian pieni ja valtion omaisuuden myynnistä saatavista 1,9 miljardista osa pitää käyttää investointeihin. Rinteen mukaan työllisyys ja perheet ovat neuvottelujen pääasiat.

– Kasvun ja työllisyyden ohella perheiden aseman vahvistaminen on pidettävä asialistan kärjessä. SDP osallistuu hallitusyhteistyöhön selkein tavoittein ja ratkaisuhakuisesti - neuvottelen ja sopien, Rinne sanoo.

Rinne on arvostellut mm. lapsilisien leikkaamista.

SDP:n kolmipäiväinen puoluekokous päättyy tänään. Tuoreen puheenjohtajan ensimmäinen tulikoe on jo tiistaina, kun Rinne osallistuu MTV Uutisten EU-vaalien puheenjohtajatenttiin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.