Mainos

Rinne: SDP voi valua liian syvälle

20:05

SDP:n puheenjohtajuutta tavoitteleva Antti Rinne palauttaisi puolueensa poliittisella linjastolla sinne mihin se kuuluu. Keskustavasemmiston sijaan SDP:n pitäisi Rinteen mielestä olla vahvasti vasemmistolainen sosiaalidemokraattinen puolue.  

Nelisenkymmentä sosiaalidemokraattia kokoontui tiistaina kuulemaan Rinteen ajatuksia puheenjohtajakampanjan avaukseen Salon työväentalossa. Varsinaissuomalaisen Salon valikoituminen aloituskaupungiksi ei ollut sattumaa, sillä teollisuuden rakennemuutos ja Nokian irtisanomiset ovat sattuneet kaupungissa erityisen paljon. 

– Halusin aloittaa kampanjan täällä viestittääkseni, että Suomeen on mahdollista saada syntymään työpaikkoja, Rinne perusteli ennen tilaisuuden alkua. 

Kuulijakunnassa oli enimmäkseen vanhemman polven puolueaktiiveja, jotka kuuntelivat keskittyneesti. 

Rinteen mielestä on vaara, että SDP vajoaa liian syvälle. Siksi tarvitaan keskeisiä yhteiskuntapoliittisia linjauksia. 

– Ihan keskiössä on, että avuntarvitsijoita ei auteta sen takia, ettei synny kapinaa. Sosiaalidemokraattinen liike lähtee siitä, että meillä on käsitys jakamattomasta ihmisarvosta. 

 

”Päätöksiä pienessä piirissä”  

 

Kuulijakuntaa harmitti, että EU-asiat ovat vieneet niin paljon puheenjohtaja Jutta Urpilaisen aikaa. Painolastina olivat myös lukuisat hävityt vaalit. Muutamiakin mietitytti, asettuuko joku kolmas tai neljäskin mukaan puheenjohtajakisaan. Rinne arvosteli vain kevyesti nykyistä puheenjohtajaa ja SDP:n hallituspolitiikkaa. Puoluesihteeri Reijo Paananen on hänkin pärjännyt Rinteen mielestä hyvin ja voisi jatkaa. Siihen tarvitaan hänen mielestään kuitenkin muutosta, että päätöksiä tehdään vain pienessä piirissä.  

Työväestön ahdinko on koetellut SDP:n kannatusta. Vanhan teollisuuspolitiikan haikailulla ei puoluetta Rinteen mukaan kuitenkaan saa nousuun. 

– Meidän pitää löytää maailman megatrendeistä uusia asioita ja sitä kautta hakea uutta työtä.  

Rinne puhuisi mielellään teollisuuspolitiikasta, mutta SDP:n puheenjohtajana häneltä odotetaan kantaa paljon muuhunkin. Vaikkapa samaa sukupuolta olevien avioliittoon, joka on torstaina eduskunnan lähetekeskustelussa. Rinteen kanta on selvä: ihmisten yhdenvertaisuuden nimissä laki on syytä hyväksyä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.