Mainos

Rinne luottavaisena: Kokousväki päättää johtajasta

SDP:n puheenjohtajakisassa Jutta Urpilaisen haastava ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne sanoo olevansa luottavainen huomisen puoluekokousäänestyksen alla.

Rinne sanoi juuri ennen kokouksen alkua Seinäjoella, että hän ei ryhdy arvailemaan huomisaamun äänestyksen tulosta, mutta valinnan ratkaisee ihmisten muutostahto.

– Haluan, että puoluekokousedustajat päättävät asian.  Katsotaan sitten huomenna, mikä on lopputulos.

– Olen tavannut yli 1000 demaria muutaman kuukauden aikana ja palaute on se, että on hienoa, että ollaan päästy keskustelemaan linjasta. Yllättävää on ollut se, miten paljon porukka on ollut niin kiinnostunut. Moni suhtautuu nyt intohimoisesti SDP:n poliittisiin linjauksiin ja tulevaisuuteen, Rinne sanoo. 

Rinteen mielestä ihmiset kokevat hänen linjansa olevan oikea SDP:lle. Rinne aikoo puoluekokousväelle pitämässään puheessaan ottaa esiin SDP:n linjaa liittyvien asioiden lisäksi talouskasvuun ja työllisyyteen liittyvät kysymykset.

– Osaan ihmisille puhua suoraan sen linjani ja olen uksottava tässä tehtävässä. 

Rinteen kampanjapäällikkö Vesa Mauriala arvioi juuri ennen kokouksen alkua, että noin puolet 500 puoluekokousedustajasta on nyt Rinteen takana. Maurialan mukaan äänestyksen ratkaisevat kokouksen tunnelmat ja ehdokkaiden linjapuheet. Linjapuheet ovat tällä tietoa edessä huomenaamulla, ei tänään alkuillasta kuten aiemmin oli suunniteltu. 

SDP:n äänestyksen uudesta puheenjohtajasta pitäisi olla selvillä huomenna kello 11:een mennessä. 


  
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.