Mainos

Rinne löysi uudet syyt perhepaketin kaatamiselle

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan perussyy niin sanotun perhepaketin kaatamiseen on työttömyyden kasvu matkan varrella.

– Laskelmat osoittavat, että perhepaketilla ei ole olemassa kestävyysvajevaikutusta, jota sillä uskottiin olevan. Tämä johtuu siitä, että työttömyys on itse asiassa lisääntynyt niistä ajoista, kun sitä vaikutusta arvioitiin olevan ja toisaalta palkkaerot eivät ole supistuneet, sanoo Rinne.

Helsingin Sanomien mukaan valtiovarainministeriön budjettiosasto vahvistaa, että uudistusta koskevat luvut myöskään työllisyysvaikutuksista eivät ole muuttuneet vuodesta 2013.

Rinne sanoo, että hän ei tiedä tarkasti, millaisten laskelmien pohjalta perhepakettia tuolloin laadittiin. Hän ei ollut tuolloin vielä ministerinä.

– Nämä laskelmat, jotka meillä on ollut käytössä oikeastaan viime syksystä ja nyt viimeinen 15. tammikuuta osoittaa sen, että näiden laskelmien perusteella mitään kestävyysvajevaikutusta tällä perhepaketilla ei ole ollut olemassa ja toisaalta se olisi lisännyt kustannuksia, sanoo Rinne.

Vielä toissapäivänä Rinne vetosi uuteen tietoon ja 15. tammikuuta saatuun selvitykseen.

– Tässä on tullut uutta tietoa matkan varrella näiden vaikutuksesta kestävyysvajeeseen ja toisaalta taloudelliset vaikutukset. Näiden perusteella 15. tammikuuta saatiin VM:n budjettiosastolta selvitys, joka osoittaa, että näitä päätöksiä ei ollut järkevä toteuttaa ja yleensä viisaat ihmiset tekee sillä tavalla, että jättää virheelliset päätökset tekemättä, sanoi Rinne maanantaina MTV:n Seitsemän uutisissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja