Mainos

Rinne haastaa Urpilaisen - syyttää SDP:tä linjattomuudesta

SDP:n puheenjohtajuutta tavoitteleva Antti Rinne vaatii puolueen linjan kirkastamista MTV Uutisten haastattelussa. 

– Poukkoillaan suunnasta toiseen. Välillä ollaan leikkaamassa ja välillä elvyttämässä. Välillä kannatetaan pakkoliitoksia ja välillä ei. Mielestäni meidän täytyy keskustelun kautta löytää selkeä yhtenäinen linja, millä tämän maan talous pistetään kuntoon ja millä tavalla saadaan syntymään uusia työpaikkoja.

Rinne ei syytä nykyistä puheenjohtajaa Jutta Urpilaista, vaan puolue ei ole osannut lukea kokonaisuutta oikealla tavalla. Puheenjohtajaehdokkaan mielestä entinen kansanedustaja ja oikeusasiamies Jacob Söderman on tiivistänyt SDP:n tilan parhaiten.

– Kuten Jakke Söderman totesi hyvin Facebook-kirjoituksessaan, että me olemme kuin sotajoukko, joka kulkee vieraalla maalla ilman kompassia ja karttaa. Nyt täytyy löytää se kompassi ja kartta tähän tilanteeseen.

Rinne on valmis ottamaan aikalisän valtion velanhoitoon. Rinne muistuttaa, että kansainvälisille luottoluokittajille tärkeintä on varojen ja velkojen suhde ja Suomessa julkisen sektorin varallisuus on vahvaa.

– Meillä on varaa ja aikaa hakea selkeitä kasvun linjauksia. Voimme siirtää pikkuisen näitä velkojen maksuja myöhemmälle. Se ei saa olla epämääräisesti ilmassa, vaan aikataulu ja kasvun politiikka täytyy määritellä selkeästi.

- Minusta se on järkevää politiikkaa tässä tilanteessa. Me tarvitsemme johtuen globaalin talouden muutoksesta uusia työpaikkoja ja uutta kasvua, jotta hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohja voidaan varmistaa. Se ei onnistu sillä tavalla, että me kurjistamme  ja leikkaamme yhteiskuntaa liian nopeasti. 

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan hallituksen on pidettävä kiinni sopimuksesta, että puolet ensi vuoden sopetuksesta hoidetaan veronkorotuksilla ja puolet leikkauksilla. Rinne ei ole yhtä ehdoton. 

– Mielestäni tässä kannattaa arvioida kaikki asiat rehellisesti. Pitää valita kaikki ne keinot, jotka vaikuttavat uuden kasvun ja työpaikkojen synnyttämiseen ja olemassa olevien työpaikkojen ylläpitämiseen. Voi olla, että tuossa suhteessa on tarkistamisen varaa.

Rinne haluaa ministeriksi, jos tulee valituksi. Puoluehallitus saa päättää asiasta. 

– Aika vaikea on kuvitella, että tässä tilanteessa hallituksen ulkopuolelta, kun ei ole kansanedustaja, on mahdollisuus päästä tarpeeksi syvälle asioihin. 

SDP valitsee puheenjohtajansa toukokuussa Seinäjoella. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.