Mainos

Rinnat, jotka koituivat krakkerin kohtaloksi

Yhdysvalloissa FBI syyttää teksasilaista miestä murtautumisesta poliisiviranomaisten tietoihin. Todistusaineistona jutussa on krakkerin tyttöystävän rinnoista otettu kuva, jonka avulla FBI onnistui nappaamaan miehen.

Teknologiasivusto Gizmodo kertoo, että tietomurrosta on syytettynä 30-vuotias Teksasissa asuva Linux-asiantuntija Higinio O. Ochoa III. FBI syyttää häntä kuulumisesta Anonymous-järjestöön kytkeytyvään CabinCr3w-ryhmään. Ochoan syytetään osallistuneen useaan rikokseen.

Kuvan rinnat kuuluvat Ochoan australilaiselle tyttöystävälle. FBI:n mukaan kuva on kiistaton todiste siitä, että w0rmer-nimimerkillä liikkunut krakkeri ja Ochoa ovat yksi ja sama henkilö.

Ochoan väitetään lähettäneen helmikuussa Twitter-viestin. Viestissään hän ohjasi lukijoita sivulle, jolle hän oli lähettänyt poliisiviranomaisten sivuilta varastamiaan tietoja.

Samalla sivulla oli myös oheinen kuva naisen avonaisesta kaula-aukosta. Naisella on kuvassa viesti, jossa lukee: "PwNd by w0rmer & CabinCr3w <3 u BiTch's !".

Tällä kertaa viranomaiset olivat kuitenkin krakkeria ovelampia. Naisen kuva oli otettu iPhonella ja se sisälsi mm. GPS-paikkatiedot. Paikkatietojen mukaan kyseinen kuva oli otettu naisen kotona Wantirna Southissa.

Viranomaiset tutkivat myös krakkerin lähettämiä muita linkkisivuja, joissa havaittiin kytkökset Ochoan ja w0rmer-nimimerkin kanssa. Tämän perusteella FBI sai pääsyn Ochoan Facebook-sivuille, joilla näkyi lisää kuvia samasta australialaisesta naisesta.

Ochoa luonnehti kyseista naista Facebook-sivuillaan tyttöystäkseen.

Vaikka todisteena käytetyssä kuvassa ei näykään naisen kasvot, niin FBI on vakuuttunut, että kaikissa löydetyissä kuvissa esiintyy sama nainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.