Mainos

Rikosylitarkastaja Suuripään lahjussyyte nurin

Rikosylitarkastaja Keijo Suuripäätä vastaan nostetut syytteet on hylätty. Suuripäätä syytettiin lahjusrikkomuksesta ja vaihtoehtoisesti tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Suuripään virastapidättäminen kuitenkin jatkuu, koska hänen väärennysrikoksesta saamansa tuomion valituskäsittely on kesken.

Lahjontaepäilyt liittyivät Suuripään korkeana poliisivirkamiehenä keräämään sponsoritukeen, joka kohdistui toissa vuoden kesäkuussa Belgiassa ajettuun kansainväliseen poliisiralliin. Helsingin hovioikeus hylkäsi syytteet, koska Suuripään esimiehet olivat tietoisia poliisirallitoiminnasta ja varainhankintaa koskevat määräykset ja ohjeet puuttuivat.

Hovioikeuden vapauttava päätös ei ainakaan välittömästi vaikuta Suuripään virastapidättämiseen. Suuripää on ollut pidätettynä virasta puolella palkalla jo lähes kaksi vuotta. Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää oli tänään lomalla, mutta hänen sijaisensa poliisijohtaja Kari Rantama sanoi, että virastapidättäminen jatkuu näillä näkymin. Syynä on Suuripään viime vuonna saama sakkotuomio väärennysrikoksesta.
-Tämä asia on tietääkseni vielä hovioikeudessa vireillä, ja siitä tulee päätös syksyllä. Tämän vuoksi Suuripään osalta jatkuvat nykyiset toimet, kunnes asiasta saadaan seuraavan asteen päätös, Rantama sanoi.

Suuripää tuomittiin viime joulukuussa Helsingin käräjäoikeudessa 60 päiväsakkoon väärennysrikoksesta, kun hänen Belgiassa ajetussa poliisien EM-rallissa käyttämänsä auton rekisteriotetiedot eivät täsmänneet kilpailuautoon. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen. Tänään päätökseen saatu lahjusrikkomussyytteen käsittely Helsingin hovioikeudessa ei enää liittynyt millään tavalla väärennysjuttuun.

"Kateus ja kosto oikeusmylläkän takana"

Suuripää itse on huolissaan poliisien keskinäisestä kateudesta. Hän sanoo, että pitkään oikeusprosessiin johtaneen ilmiannon taustalla oli henkilökohtainen kateus ja kosto. Suuripään mukaan keskinäisen kateus jäytää erityisesti poliisihallintoa ja sen kehittämistä. Rikosylitarkastajan mielestä poliisihallinnon sisäisiä ongelmia ei pitäisi myöskään tuoda kovin herkästi julkisuuteen.

Suuripää ilmoitti ehkä valittavansa korkeimpaan oikeuteen, vaikka tämänpäiväinen hovioikeuden päätös olikin vapauttava.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.