Mainos

Rikosvyyhdistä epäilty 16-vuotias poika vangittiin Helsingissä

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut 16-vuotiaan pojan todennäköisin syin epäiltynä Helsingissä tehdyistä ryöstöistä ja varkauksista.

Pojan tekemäksi epäillyt rikokset tapahtuivat elokuun puolenvälin jälkeen enimmäkseen Itä-Helsingissä.

Pojan epäillään siepanneen iäkkäiltä tai juovuksissa olleilta henkilöiltä laukun, jonka jälkeen hän oli juossut tai ajanut polkupyörällä pois paikalta. Useimmissa tapauksissa sieppaus on onnistunut tai toteutunut ilman väkivaltaa, mutta joissakin tapauksissa uhria on joko uhattu väkivallalla tai uhriin on kohdistettu fyysistä väkivaltaa.

Poika jäi kiinni 24.8. Heikinlaaksossa, kun pahoinpitelihän yhdessä kahden saman ikäisen tytön kanssa voimakkaasti juovuksissa olleen miehen ja anasti tältä omaisuutta. Tytöt pääsivät kuulustelujen jälkeen vapaaksi, mutta poliisi selvittää heidän osuuttaan muihin tapauksiin.

Poliisin tiedossa on toistaiseksi alle kymmenen tapausta, joissa uhrit ovat olleet noin 60 ja 90 ikävuoden väliltä.

Poliisi etsii rikoksen uhreja

Tutkinnan yhteydessä on käynyt selville, että rikoksia on tapahtunut ilmeisesti enemmänkin eripuolilla kaupunkia. Poliisi pyytää mahdollisen rikoksen tai sen yrityksen kohteeksi joutuneita henkilöitä ilmoittamaan tapahtumasta poliisille, jotta rikollisen toiminnan laajuus saadaan mahdollisimman tarkasti selvitettyä.

Toistaiseksi poliisin tietoon tulleissa tapauksissa sinänsä vähäpätöiseltä vaikuttanut tapahtuma on kuitenkin aiheuttanut iäkkäissä uhreissa suurta turvattomuutta ja tämän takia poliisi pitää tapahtumien selvittämistä erittäin tärkeänä.

Rikoksista epäilty poika on 184 cm pitkä ja erittäin hoikka. Poika on ollut pukeutuneena pääsääntöisesti tummaan huppariin, jonka huppu on ollut yleensä pään ympärille nostettuna rikoksia tehtäessä. Jalassa pojalla on ollut yleensä tummat housut.

Tiedot voi ilmoittaa poliisille virka-aikana numeroon 071 877 5319 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 071 877 4030.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.